misto.zp.ua

Влада знову наполягає на озброєнні українців: без царя в голові

Влада знову наполягає на озброєнні українців: без царя в голові

23 лютого, напередодні початку війни в Україні, Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про легалізацію зброї. Наразі він готується до другого читання й, як кажуть посадовці, в цьому варіанті документу буде немало змін, направлених на врегулювання проблемних моментів. Але при цьому не сумніваються: відповідний закон народні депутати ухвалять.

Принаймні, у такому розвитку подій впевнений глава МВС Денис Монастирський, якій вже давно стверджує, що кожен громадянин України має право на володіння вогнепальною зброєю для захисту своє оселі. При цьому міністр посилався на дані опитування на порталі «Дія», де 59% українців підтримали таку ідею.
 
Загалом законопроєкт пропонує визначити поняття права власності на цивільну вогнепальну зброю, класифікувати її, надати громадянам право на її використання для самозахисту. Зараз Україна - чи не єдина держава в Європі, де ці питання не врегульовані на офіційному рівні.
 
- Документом передбачається, що українці зможуть купувати пістолети та іншу вогнепальну зброю для охорони своїх домівок. Але ми проти вільного носіння зброї у громадських місцях, тому що бачимо ризики для безпеки, які перевищують вигоди. Зараз ми працюємо з парламентаріями, - сказав Денис Монастирський.
 
Проблема у тому, що під час війн будь-яка країна фактично «накачана» зброєю під зав’язку, і організовувати її легальний обіг вкрай важко. І не надто доречно. Але наші можновладці цим, здається, взагалі не переймаються. Більше того, коли в країні панує загальний неспокій, чи варто давати цивільним людям зброю до рук? Невже чиновники вважають, що вона буде чинно зберігатися у сейфах по домівках, коли йде війна?

До речі, сам Денис Монастирський днями спрогнозував, що найближчими місяцями в Україні очікується зростання кількості злочинів.

- Ми сьогодні фіксуємо зростання тяжких і особливо тяжких вбивств. Це в основному пов'язано з військовими злочинами, які здійснюють окупанти. Очікуємо, що протягом 2-5 місяців буде зростання за певними категоріями злочинів - крадіжки, викрадення транспортних засобів та незаконний обіг зброї, - сказав глава МВД.
 
То, може, краще спочатку розібратися з незаконним обігом зброї, перш ніж роздавати дозволи на неї? Це ж елементарна логіка. До якої, на жаль, українські чиновники майже ніколи не прислуховуються. А ми потім скаржимося, що в країні нескінченний безлад.
 
Максим КОРОБЕЦЬ

 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в