misto.zp.ua

В Запорізькій області реалізується проект «Сім`я без насильства – майбутнє України»

В Запорізькій області реалізується проект «Сім`я без насильства – майбутнє України»

В межах реалізації проекту, мобільний консультаційний пункт (МКП) Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спільно з фахівцями Запорізької обласної громадської організації «Об’єднання психологів, психоаналітиків «ВЗАЄМОДІЯ» виїжджає в міста та райони Запорізької області.

Робота ведеться в двох напрямках:

- юридична та психологічної допомога жінкам, які постраждали від домашнього насильства, а саме можливість стабілізувати психоемоційний стан, почувати себе більш захищеною та впевненою, відреагувати почуття агресії на адресу кривдника, усвідомити свою унікальність, прийняти власну соціальну роль і оволодіти новою. Жінки змогли сформувати чіткі уявлення про цілі і завдання як діяти на найближчий час.

- тренінгова робота для представників структурних підрозділів, на які покладено функції роботи з попередженням насильства в сім’ї, а саме для спеціалістів центрів соціальних служб для ім’ї, дітей та молоді, управління соціального захисту населення, управління освіти, служб у справах дітей, органів внутрішніх справ, тому ця робота спрямована на налагодження ефективної взаємодії, відпрацювання професійних навичок на прикладі змодельованих ситуацій. 

Мобільний консультаційний пункт вже перебував 3 липня 2014 року в м. Бердянськ та Бердянському районі, 10 липня в Кам’янсько-Дніпровському районі куди також були запрошені представники м. Енергодар та Великобілозерського району. Наступний виїзд заплановано у Веселівський район.

За результатами соціального опитування жителів усіх районів Запорізької області встановлено, що 46,4% людей переживали факт насильства в їхньому житті. 

В Україні та Запорізькій області зокрема, це явище має прихований характер. В I півріччі 2014 року на обліку центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Запорізької області  112 таких сімей, реальна статистика значно більша.

Домашнє насильство – це відчай, біль, зневіра, страх, безвихідь… В таких ситуаціях особливо страждають діти. Тому своєчасна, професійна допомога спеціалістів, а також злагодженість їх дій, вкрай необхідна кожній людині. І саме на вирішення цих завдань направлений проект «Сім’я без насильства – майбутнє України».    


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

Денис | 16.07 2014 в 07:23
Интересно для кого в запорожском СМИ пишут на мове? Наверное для волонтёров из Львова "Волонтеры проекта "Открой украинское!" объявили сбор украинской символики и литературы для жителей Востока. Активисты такими действиями хотят поддержать жителей Донбасса украинскими книгами, периодикой и национальной символикой. Ведь, учитывая сложную ситуацию, в этом регионе украиноязычная литература стала настоящим дефицитом. Во Львове открылся первый пункт сбора, где волонтеры будут принимать литературу, журналы, диски с украинской музыкой, чтобы потом отправить это жителям Востока. "На Донбассе десятилетиями методично уничтожали украинскую идентичность, заменяя ее советско-российской. После агрессивного воздействия пропаганды, русифицированные города Донбасса стали очагами сепаратизма, - говорят организаторы проекта. - На Донетчине почти не продается украиноязычная пресса, литература, там украинцам Донбасса трудно сохранять свою идентичность. Именно поэтому молодежь Львовщины инициировала просветительский проект "Открой украинское!" - отмечают волонтеры. Те самые, что вскоре после 2 мая ездили в Одессу с поездом дружбы. Занавес, господа!" polemika.com.ua/article-149891.html#title

Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |