misto.zp.ua

В Україні з понеділка діють нові правила карантину: робочий день з 10 години

В Україні з понеділка діють нові правила карантину: робочий день з 10 години

В Україні посилили карантинні заходи. Сьогодні Кабінет міністрів України опублікував постанову про нові правила карантину, які почнуть діяти з 22 червня. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на сайт уряду.

Відповідно до документа, громадянам заборонено перебувати без захисної маски в громадських будівлях, транспорті. Заборонено перевезення в транспорті більше пасажирів, аніж кількість місць для сидіння.

Також заборонено діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, відвідування установ соціального захисту, в яких тимчасово або постійно перебувають громадяни похилого віку, та ціла низка інших заборон.

З 22 червня до 31 липня заборонено:

– перебувати в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

– перебувати на вулиці без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство або спеціальний статус;

– самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

– відвідувати заклади освіти в групах більше 10 осіб, крім участі у ДПА у формі ЗНО, ЗНО, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів "КРОК", а також здійснення підтвердження кваліфікації моряків, проведення підготовки моряків, членів екіпажів торговельних суден, зокрема тих, що здійснюють плавання внутрішніми водними шляхами України, та проведення підготовки судноводіїв малих/маломірних суден;

– влаштовувати масові заходи за участю більш як однієї людини на 5 кв. м площі. Фізична дистанція між учасниками — не менше 1,5 м;

– діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

– здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, зокрема пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більше ніж кількість місць для сидіння.

– постачальникам електроенергії, операторам систем розподілу забороняється відключати електроенергію підприємствам централізованого водопостачання та водовідведення;

– постачальникам природного газу забороняється припиняти постачання природного газу виробникам теплової та електричної енергії;

– відвідувати установи соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім'ям/особам у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово);

– відвідувати пункти тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні;

– установам охорони здоров'я забороняється проведення планових заходів щодо госпіталізації, крім надання допомоги вагітним, породіллям, новонародженим, пацієнтам з онкозахворюваннями, надання паліативної медичної допомоги в стаціонарних умовах, проведення невідкладних і термінових заходів, якщо в результаті їх перенесення існує значний ризик для життя або здоров'я. Також проведення планових операцій дозволено в регіонах, де заповненість ліжок менш як 50%;

– забороняється перетин держкордону іноземцями та особами без громадянства без наявності поліса страхування витрат, пов'язаних з лікуванням COVID-19.

Зміни режиму робочого часу

Також там, де це можливо, Уряд рекомендує зробити гнучкий робочий режим. Кабінет Міністрів рекомендує встановити початок роботи з 10:00 або більш пізнього часу суб'єктам господарювання, які здійснюють свою діяльність в наступних економічної діяльності:

– гуртова та роздрібна торгівля;

– ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів;

– поштова та кур'єрська діяльність;

– тимчасове розміщення і організація харчування;

– страхова діяльність;

– освіта;

– надання соціальної допомоги;

– мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

Також зазначено, що на період дії карантину робота розпочинається: в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування – о 8 годині; в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України – о 10 годині.

Органам місцевого самоврядування рекомендується розробити (скорегувати) маршрути руху громадського транспорту з урахуванням змінених графіків роботи підприємств, установ, організацій для забезпечення можливості переміщення працівників на роботу/з роботи.

Обмеження в регіонах

 В деяких регіонах обмежать: 

– влаштування масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів;

– діяльності закладів, що надають послуги з розміщення;

– здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному та міжобласному сполученні;

– перевезення пасажирів метрополітеном;

– відвідування закладів дошкільної освіти;

– роботи закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, закладів культури;

– діяльності закладів харчування.

 

Фото: з відкритих джерел 


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в