misto.zp.ua

Учитель інформатики навчав інноваціям студентів-словесників ЗНУ

Учитель інформатики навчав інноваціям студентів-словесників ЗНУ

Учитель інформатики навчав інноваціям студентів-словесників ЗНУ

Учитель-переможець Global Teacher Prize 2018 навчав студентів ЗНУ

стати важливим учасником галузі освіти в час змін

Із метою професійного становлення студентів як майбутніх учителів-словесників на філологічному факультеті Запорізького національного університету продовжується втілення в життя проекту «Школа професійної майстерності майбутніх учителів-словесників». Його реалізація передбачає проведення серії майстер-класів щодо використання інноваційних технологій навчання. Так, одним із запрошених гостей став найкращий учитель України за версією Global Teacher Prize 2018 Олександр Жук, який працює вчителем інформатики в Запорізькій школі-інтернаті «Джерело». Він провів для студентів філологічного факультету майстер-клас «Освіта в час змін».

Тренінг викликав найтепліші реакції молоді. Найбільше студенти відзначили групові вправи (вони збирали пазл із запропонованих ресурсів). «Така вправа – це практичний інструмент для навчання: виконуючи схожі завдання, діти тренують пам’ять, розвивають моторику, уміння вирішувати проблемні завдання та співпрацювати», — зазначив Олександр Жук. До речі, студенти виконували цю вправу в цілковитій тиші, не спілкуючись один із одним, що дозволило переконатись: як важко бути людиною з особливими потребами – людиною, яка постійно перебуває у тиші.

Майбутні учителі-словесники мали змогу протестувати ігрові вправи, розвиваючи логічне й критичне мислення, увагу, оперативну пам’ять, креативність, ораторські здібності. За допомогою відкритих запитань і проблемних ситуацій студенти, самі спробували відповісти на важливі освітні питання: «Хто важливий в освіті? Від кого залежать зміни в освітній галузі? Чому треба починати зміни в освіті з себе? Чому вчителі ВАЖЛИВІ?». Відтак, студенти дізналися, що сучасний учитель має безмежні можливості не тільки для підвищення своєї кваліфікації, а водночас і мандрівок іншими країнами. Олександр презентував інформаційні ресурси, які допоможуть молодим учителям здійснити ці мрії. Фінішував тренінг рефлексією та виконанням інтерактивної вправи: студенти по черзі на невеличкому аркуші паперу доповнювали малюнок у формі овалу елементами обличчя. У кожного вийшло зображення «Яким сьогодні група бачить учасника тренінгу». Тож пан Олександр вразив молодь своєю віртуозністю, нетрадиційним поглядом на навчання, розвіяв стереотипи про нецікаве життя вчителя за конспектом.

Для довідки

Олександр Жук – учитель інформатики із Запоріжжя, який вивчив жестову мову і може заспівати для учнів пісню Монатика мовою жестів, щоб бути з дітьми на одній хвилі. На сьогодні він ділиться з дітьми тонкощами IT та створив енергокоманду. Олександр три роки поспіль перемагає в математичному конкурсі з усного рахунку, а в березні 2019 року він матиме змогу поїхати на Global Education & Skills Forum 2019 у Дубай, де познайомиться з найкращими вчителями світу.

Прес-служба ЗНУ

Анна ЧУПРИНА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Газета "МИГ" – издание с интереснейшей судьбой и историей. Первый номер ее, тогда еще "Комсомольця Запоріжжя", вышел 12 ноября 1939 года (с 1991 года "Комсомолець Запоріжжя" сменил название на "МИГ").

Все более 70-ти лет своего существования газета прошла вместе со страной, была активным участником всех этапов ее развития на пути к независимости Украины.

Журналисты газеты "МИГ" и ее дизайнеры – это профессионалы, опытные знатоки своего дела, поэтому не удивительно, что они – лауреаты многих областных, республиканских и международных конкурсов, обладатели различных стипендий. В свое время газета получила грант британского фонда WFD, грант посольства США в Украине и др.

В штате – более 50 сотрудников. Средний возраст – 38 лет. Каждый сотрудник (кроме водителей и уборщиц) имеет рабочий компьютер.

Газета имеет свою принципиальную позицию, никем не финансируется, ее владельцами издания являются сами журналисты.

С уважением,
редактор

Контакты

Адреса редакції:
69600, г. Запорожье, пр. Ленина, 152, 5-й этаж.

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в