misto.zp.ua

Тепловізійні приціли: як вибрати кращий

Тепловізійні приціли: як вибрати кращий

Тепловізійний приціл поєднує в собі якості тепловізора та прицільного пристрою для отримання кращої візуалізації цілей, які знаходяться на далекій відстані від спостерігача. Сьогодні ринок переповнений пропозиціями різних моделей тепловізійних приладів, тому легко загубитись в представленому різноманітті. Для вибору найкращого варіанту слід враховувати декілька критеріїв, які окремо або разом будуть важливі для індивідуальних потреб користувача. Для наочності нижче представлений огляд моделей однакової цінової  категорії двох найбільш популярних виробників: тепловізійний приціл Пульсар та Хікмікро.

На що звернути увагу

Тепловізійний приціл - це технологічний та функціональний прилад, який допомагає знаходити цілі в нічний час та при поганих погодних умовах. Це обладнання дуже важливе для мисливців, військових, рятувальників та правоохоронних органів, а також може використовуватись цивільними особами для різних потреб (наприклад, для оцінки тепловтрат будинку, або в поході як монокуляр). 

Перед тим, як зробити свій вибір та купити ту або іншу модель, слід врахувати декілька факторів, які допоможуть зробити покупку раціональною:

  1. Визначити мету покупки. Від того, де саме буде використовуватись прилад залежать характеристики його компонентів та ціна. Тепловізійні приціли для оборонних та правоохоронних структур зазвичай мають більшу дальність для виявлення цілі, якісніше зображення, стійкі до ушкоджень (падіння з висоти, занурення під воду тощо), добре витримують низькі чи високі температури, але і коштують вони значно дорожче, ніж прилад для цивільних чи мисливських потреб. Така ціна є виправданою, тому що в екстремальних умовах потрібне стійке та надміцне обладнання. Однак, в умовах цивільного життя такі властивості можуть бути зайвими (все одно, що для присадибної ділянки купити трактор замість садової лопати). Тому важливо визначити задачі для користування.

  2. Роздільна здатність теплового сенсора. Термодатчик приймає теплове випромінювання, яке надходить від об’єкта. Від його роздільної здатності залежить чіткість зображення. Прилад з сенсором з роздільною здатністю 640х480 буде мати більш якісну картинку, ніж з роздільною здатністю 384х288.

  3. Здатність розпізнавати різницю температур. Чим менше значення NETD (чутливість температури), тим якісніше візуалізується зображення.

  4. Частота оновлення. Частота візуального оновлення вимірюється в герцах (Гц) та показує, скільки разів оновлюється екран в секунду. Більше значення забезпечує чітке зображення цілі, яка динамічно переміщується. Тепловізійний приціл високої якості зазвичай має частоту оновлення від 50 Гц і більше.

  5. Дальність цілі. Показник дальності виявлення цілі може характеризуватися наступними критеріями: на якій відстані спостерігач зможе побачити присутність об’єкта; на якій відстані виявляється тип об’єкта (це тварина, людина або транспорт); на якій відстані спостерігач може розпізнати, чим саме цей об’єкт є (вид тварини або тип транспорту). А також дальність пострілу. 

  6. Інші характеристики. В цей пункт можна включити продуктивність операційної системи, об’єм карти пам’яті, наявність бездротового підключення до гаджетів, життєздатність акумулятора тощо. 

Тепловізійний приціл Pulsar Thermion 2 XQ50 Pro

Тепловізійні приціли Pulsar вважаються одними з найкращих серед приладів для військових цілей або нічного полювання. Модель Thermion 2 XQ50 Pro можна використовувати незалежно від погодних умов, на будь-яких місцевостях (ліс, гори, пустеля тощо) та отримувати чітке зображення завдяки високій якості приладу. 

Pulsar Thermion 2 XQ50 Pro показує хороші результати при спостереженні за об’єктом в нічний час навіть під час дощу, туману чи хуртовини. Завдяки аналізу інфрачервоного випромінювання, яке надходить від цілі, та різниці температур можна визначити вид та розмір цілі, та отримати гарне чорно-біле або кольорове зображення з чіткими контурами.

Модель Thermion 2 XQ50 Pro легка та зручна в користуванні. Прилад добре та надійно кріпиться до зброї, та залишається зафіксованим навіть після пострілу з великокаліберної зброї. 

Чітке та яскраве зображення в HD якості забезпечується завдяки наступним характеристикам:

  • роздільна здатність матриці 384х288;
  • частота оновлення 50 Гц;
  • NETD <25 mK;
  • діаметр об’єктива F50/1.0; 
  • дальність виявлення цілі 1800 м.

Тепловізійний приціл HikMicro Panther PH35L LRF

Тепловізійний приціл моделі PH35L від компанії HikMicro Panther поєднує в собі функціональність та сучасні технології. Цей прилад використовують під час військових завдань, в пошуково-рятувальних операціях, під час нічного полювання. Приціл HikMicro PH35L показує гарне зображення об’єкта, який знаходиться на значній відстані навіть за умов поганого освітлення та несприятливої погоди. Зображення об’єкта забарвлюється в чорно-білі кольори та можуть  бути підсвічені червоним найтепліші частини об’єкта.

Прилад не втрачає свою функціональність при низьких або високих температурах, а картинка залишається високої якості навіть під час дощу чи хуртовини. 

Зображення відображається на OLED-мікродисплеї розміром 39 дюймів з роздільною здатністю матриці 384x288. До інших характеристик приладу відносяться:

  • частота оновлення 50 Гц;
  • діаметр об’єктива F35/1.0; 
  • дальність виявлення цілі 2000 м.

З цими та іншими тепловізійними прицілами можна ознайомитись детальніше на сторінці інтернет-магазину Grand Pulsar https://grand-pulsar.com.ua/teplovizionnye-pricely. На сайті можна знайти різні моделі приладів на будь-який смак та бюджет. Grand Pulsar гарантує якість та надійність представлених товарів, а спеціалісти магазину завжди готові надати кваліфіковану консультацію для вибору найбільш відповідного приладу.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в