misto.zp.ua

Старшокласники із Запоріжжя стали призерами Всеукраїнської олімпіади з IT

Старшокласники із Запоріжжя стали призерами Всеукраїнської олімпіади з IT

В м. Суми підвели підсумки VІ Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій. У національному фіналі взяли участь 88 старшокласників - представників різних областей України.

Фінал Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій зібрав в Сумах кращих юних IT-спеціалістів України. Учням 10-11 класів, які показали високі результати на міських і обласних етапах, треба було продемонструвати свої знання, а також неординарний підхід до вирішення завдань.

Команда Запорізької області повернулася з трьома нагородами: Дмитро Дем'яненко зайняв ІІІ місце, а Вікторія Яценко та Валерія Селіверстова отримали дипломи ІІ ступеня. Всі учасники навчаються в Запорізькій гімназії № 28. Завідувачу кафедри інформатики та інформаційних технологій в освіті Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юлію Олександровичу Швецю був вручений перехідний кубок олімпіади - зустріч кращих юних IT-фахівців в наступному році відбудеться в Запоріжжі.

Компанія Київстар є генеральним партнером олімпіади з моменту її заснування. В рамках загальнонаціональної соціально-освітньої ініціативи «Зроби свій внесок» («Make Your Mark») телеком-оператор надає підтримку талановитим школярам і студентам, які демонструють найкращі результати в точних дисциплінах.

«Україна впевнено входить в еру цифрових технологій. Інтернет речей, електронний уряд, розумні системи самообслуговування - це новий рівень життя, і нашій країні необхідні фахівці, які будуть впроваджувати високотехнологічні інновації. Саме тому ми підтримуємо талановитих школярів та студентів, а також стартаперів та молодих підприємців, які представляють кращі розробки в сфері точних наук, в тому числі в IT-напрямку», - зазначила Алла Лаврентьєва, менеджер з корпоративних комунікацій Київстар.

Всі учасники нагороджені дипломами державного зразка. Також призери (37 старшокласників) отримали сувеніри, а переможці (6 володарів дипломів І ступеня) - смартфони Microsoft Lumia 550 c підключенням до мережі Київстар.

«Через брак державних коштів було скорочено кількість учасників олімпіади. Однак завдяки підтримці постійних партнерів - національного телеком-оператора Київстар та компанії «Майкрософт Україна» - захід вдалося провести в повному обсязі. Завдання, які учні вирішують на олімпіаді, мають прикладний характер: вони максимально наближені до реальних умов, в яких існує і розвивається IT-сфера України. Отриманий досвід учасники зможуть реалізувати на практиці в багатьох галузях» - відмічає Микола Кузічев, голова журі, автор ідеї Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій.

Організатори вже найближчим часом планують вихід на новий рівень, налагоджуючи співпрацю з педагогами різних країн - це може дозволити Україні стати державою-засновником відповідної нової міжнародної олімпіади.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в