misto.zp.ua

Щомісяця запорізькі платники сплачують майже півмільярда гривень податків

Лише у вересні поточного року представники бізнесу (без підприємств, які знаходяться на обліку в Спеціалізованій ДПІ з обслуговування великих платників у м. Запоріжжі) спрямували до бюджетів усіх рівнів понад 380 мільйонів гривень.

Як повідомив начальник Головного управління ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін, усього за січень-вересень 2014 року до бюджетів сплачено майже 3,6 мільярда гривень. Із цієї суми більш ніж 1,2 мільярда гривень – надходження до державного бюджету, що практично на 80 мільйонів гривень або на 7 відсотків перевищує сплату за аналогічний період минулого року. При цьому зростання до минулорічних показників до минулого місяця збільшено на 1,5 відсотка – у січні-серпні 2014 року державний бюджет отримав більше, ніж торік на 58 мільйонів гривень більше.

Тезу про традиційне лідерство податку на додану вартість у формуванні державної казни підтверджує 591 мільйон гривень, який надійшов у вигляді цього податку за 9 місяців поточного року. ПДВ сплачено на 27,5 мільйона гривень або на 5 відсотків більше, ніж за дев'ять місяців 2013 року.

Запорізькі підприємства перерахували до держбюджету 373 мільйони гривень податку на прибуток, що на 31,1 мільйона гривень або на 9 відсотків більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

Понад чверть мільярда гривень забезпечили запорізькі платники до місцевих бюджетів у вересні. А з початку року сума, яка поповнила місцеві скарбниці, склала 2,3 мільярда гривень. Цей показник на 92,5 мільйона гривень або на 4 відсотки перевищує торішні надходження. Зокрема, податку на доходи фізичних осіб сплачено практично 1,6 мільярда гривень, що на 79 мільйонів гривень або на 5 відсотків більше за січень-вересень 2013 року.

– Резерви надходжень до місцевих бюджетів є. Ми маємо конкретні механізми. Нещодавня операція "Урожай" в агропромисловій галузі і детінізація курортної сфери – чергове тому підтвердження. Практика показала, що внаслідок заходів із запобігання та виявлення порушень податкового законодавства з "тіні" вдається залучати до оподаткування мільйони гривень. І ця робота триває. Водночас ми вдячні сумлінним платникам. Вони мають працювати у комфортних законодавчих умовах. Саме їх запрошуємо до участі в обговоренні Концепції реформування податкової системи, – наголосив Олексій Кавилін.

Крім того, за 9 місяців до місцевих бюджетів надійшло понад 377 мільйонів гривень плати за землю, що майже на 8 мільйонів гривень або на 2 відсотки більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Надходження з єдиного податку склали приблизно 193 мільйони гривень. Суб'єкти малого і середнього підприємництва сплатили його на 25 мільйонів гривень або на 15 відсотків більше, ніж за дев'ять місяців минулого року.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |