misto.zp.ua

Що робити, якщо болять зуби

Що робити, якщо болять зуби

Зубний біль - один з найнеприємніших видів болю. При ньому важко думати, неможливо їсти, відпочивати чи займатись будь-якими буденними справами. Тому його важливо вчасно втамувати. Правильним рішенням буде якнайшвидше звернутись до стоматолога. А в очікуванні візиту до лікаря для покращення свого стану слід застосувати медикаментозні обезболюючі від зубної болі, які зручно та вигідно замовити в мережі аптек «Здорова родина». 

Перша допомога при зубному болю

Популярними та ефективними препаратами від зубного болю є група ненаркотичних анальгетиків, які швидко та без зайвого клопоту допоможуть вгамувати неприємні відчуття. Слід зазначити, що медикаменти не лікують зуби, а тільки покращують самопочуття. Тому навіть коли болісні симптоми зникнуть, все одно важливо якнайшвидше відвідати стоматолога.

Першою допомогою серед ненаркотичних анальгетичних знеболювальних від зубного болю є:

  • парацетамол;
  • ацетилсаліцилова кислота (аспірин);
  • нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП).

Ці анальгетики можуть зустрічатися в ліках як окремі діючі речовини, або в комбінації між собою, або з допоміжними речовинами (наприклад, з кофеїном).

Вони можуть тимчасово полегшити легкий або помірний біль і лихоманку та зменшити запалення м’яких тканин. Дія анальгетичного ефекту в залежності від виду препарату та інтенсивності болю може тривати від 2 до 8 годин.

Популярною комбінацією є парацетамол і ацетилсаліцилова кислота. В команді ці препарати мають протизапальну та жарознижувальну дію, не впливаючи при цьому на свідомість людини. Тому ці ліки рекомендують як препарати першої лінії при помірно вираженому больовому синдромі.

Нестероїдні протизапальні препарати

НПЗП також відносяться до групи ненаркотичних анальгетиків, але їх дуже багато видів, тому про них слід говорити окремо. Найпопулярнішими нестероїдними протизапальними ліками від зубного болю є:

  • ібупрофен;
  • німесулід;
  • метамізол;
  • кеторолак.

НПЗП мають протизапальну та знеболюючу дію, ефективні при різних видах болю і доступний в ціні. Ібупрофен та німесулід характеризуються більш вираженим протизапальним ефектом, тому їй рекомендують приймати для зняття не інтенсивного болю.

Метамізол та кеторолак відрізняється від ібупрофена та німесуліда помірною протизапальною дією, але мають більш виражений знеболюючий ефект та невеликий протиспазматичний компонент. Тому метамізол та кеторолак рекомендують при сильному больовому синдромі.

Антибіотики

Основною властивістю антибіотиків є усунення бактеріальної інфекції. Якщо вона стала причиною зубного болю, то пацієнту призначають курс антибактеріальних препаратів. Лікування основної причини запалення (тобто бактеріальної інфекції) буде знижувати больовий синдром. 

Але антибіотики - не можуть використовуватись як перша лінія медикаментів при зубному болю. Ці препарати призначаються виключно лікарем в необхідному дозуванні адекватним курсом. Найбільш популярними антибіотиками, які застосовуються в стоматології, є:

  • амоксицилін;
  • кліндаміцин;
  • доксициклін.

Місцеві анестетики

Від зубного болю можуть використовуватись не тільки таблетки, а і різні гелі, креми та спреї з анестетиками. Вони призначені для зовнішнього використання, безпосередньо на запаленій ділянці. Тобто, їх прикладають до зуба або ясен, де відчувається найбільший біль.

Активнодіючою речовиною місцевих анестетиків зазвичай є лідокаїн або бензокаїн. Препарати блокують нервові сигнали навколо болючої ділянки, що призводить до швидкого полегшення стану. Ці препарати взаємодіють зі слизовою оболонкою та можуть викликати сильні алергічні реакції, тому їх слід використовувати з обережністю, чітко виконуючи інструкцію лікаря.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в