misto.zp.ua

Робота для ветеранів: які вакансії пропонує український бізнес

Робота для ветеранів: які вакансії пропонує український бізнес

Більшість українських компаній усвідомлюють важливість працевлаштування ветеранів, але не всі готові фінансово та матеріально це підтримувати

Ринок праці для ветеранів

Міністерство у справах ветеранів прогнозує, що після завершення війни кількість ветеранів та членів їхніх родин в Україні досягне близько 5-6 млн осіб. У 2024 році кількість вакансій для ветеранів зросла на 82%, що свідчить про поступову адаптацію бізнесу до нових умов. Про це розповіла керівниця проєкту з працевлаштування ветеранів "Назустріч" у Work.ua Анастасія Розлуцька 24 Каналу.

Чи готовий український бізнес до працевлаштування ветеранів

Work.ua запустив проєкт "Назустріч", у рамках якого здійснюється моніторинг готовності бізнесу до найму ветеранів. Згідно з даними цього проєкту, близько 80% компаній усвідомлюють важливість працевлаштування ветеранів. Однак лише 37% з них зазначають, що їхній робочий простір є безбар'єрним та інклюзивним, а також готові вкладатися у покращення цих умов.

Проблема безбар'єрності є не лише питанням бізнесу, але й держави, адже з початком повномасштабного вторгнення Росії кількість людей з інвалідністю в Україні суттєво зросла. Наприклад, у 2023 році статистика показала, що близько 50 тис. людей вже пережили ампутації.

«Роботодавці починають усвідомлювати необхідність зазначати у вакансіях, що вони запрошують ветеранів. Однак лише 42% опитаних компаній впровадили цю опцію, і така ж частка готова надавати перевагу ветеранам при рівних умовах з іншими кандидатами», - зазначає Розлуцька.

Які пропозиції на ринку праці є для ветеранів

На українському ринку праці для ветеранів найчастіше пропонують вакансії, які є популярними загалом:

  • менеджер з продажу;
  • продавець-консультант;
  • вантажник;
  • касир тощо.

Проте, за словами Розлуцької, існує певна стереотипність у сприйнятті ветеранів, що може обмежувати їхні можливості. Наприклад, ветерани рідко пропонуються вакансії у сфері краси, фітнесу чи на керівних посадах.

В яких областях найбільше пропозицій роботи для ветеранів

Найбільша кількість вакансій для ветеранів зосереджена в Київській області та серед роботодавців, які шукають віддалених працівників. Значну кількість можливостей для працевлаштування пропонують ще такі області:

  • Львівська;
  • Дніпропетровська;
  • Одеська;
  • Івано-Франківська.

Цікавим є той факт, що в співвідношенні за часткою вакансій для ветеранів лідирує Херсонська область, за якою йдуть Тернопільська, Львівська та Миколаївська області. Водночас найменше вакансій для ветеранів у такому співвідношенні є в таких областях:

  • Харківська;
  • Донецька;
  • Полтавська.

«Потреба в інтеграції ветеранів у робочий процес є нагальною не лише з огляду на соціальні обставини, але й через брак робочої сили в Україні. Важливою є також роль держави у підтримці бізнесу, що прагне створити інклюзивне середовище для всіх категорій населення», - зауважила Розлуцька.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Редактор Татьяна Ткаченко – редактор Мелитопольские ведомостиВ 2002 году редакция "МВ" создала свой первый сайт. Благодаря своей информативности, он сразу же стал популярным не только среди жителей Мелитополя и региона, но и далеко за пределами Украины. С появлением холдинга "МВ", мы поняли, что необходимо модернизировать имеющийся интернет-ресурс, разместив на нем самую полную информацию о Мелитополе, регионе, курортах Приазовья.
Каждый посетитель сайта может принять участие в его наполнении. Если у вас есть какая-либо горячая новость, интересная фотография, присылайте их нам - и вскоре они пополнят новостную ленту и фотогалерею. Заходите на форум, принимайте участие в обсуждении самых животрепещущих проблем. Именно в спорах всегда рождается истина.
Наша миссия: мы информируем жителей Мелитополя и региона обо всем, что наиболее значимо, полезно, интересно; мы представляем различные позиции, не навязывая ни одну из них.

Контакты

Учредитель:
ООО "Редакция "МВ"
Генеральный директор:
Михаил Кумок
Редактор:
Татьяна Ткаченко
Адрес:
72312, г. Мелитополь, ул. К. Маркса, 5
Телефоны:
приемная - 6-71-51
редактор - 6-88-98
отдел рекламы - 6-81-74
Веб-сайт:
www.mv.org.ua
E-mail:

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |