misto.zp.ua

Покоління Альфа : хто вони і що про них варто знати

Покоління Альфа : хто вони і що про них варто знати

 

«Покоління Альфа» – це термін, який все частіше з’являється в медіа та соціальних дослідженнях. Але хто ці люди і що про них варто знати?

«Покоління Альфа» – це наймолодше покоління наразі, яке складається з дітей, народжених після 2010 року. Вони вирізняються тим, що з народження оточені цифровими технологіями та гаджетами. Смартфони та планшети для них такі ж звичні, як для попередніх поколінь телевізор чи радіо.

Цей термін був введений Марком Маккріндлом, автором книги «Покоління Альфа».У своїй книзі Маккріндл визначає це покоління як тих, хто народився між 2010 і 2024 роками.

Покоління Альфа вирізняється нетерплячістю та багатозадачністю. Вони звикли миттєво отримувати інформацію та відповіді на свої запити. Альфа не знають світу без інтернету та мобільного зв’язку, тому відстань для них не має такого значення, як для попередніх поколінь. Вони більше прив’язані до людей та стосунків, ніж до конкретного місця.

Діти Альфа дуже вразливі та емоційні. Вони не сприймають формальностей та субординації, для них важливі погляди та цінності людини, а не її посада чи соціальний статус. Альфа легко сприймають великі обсяги інформації та швидко навчаються. Вони будуть готові змінювати місце роботи та сферу діяльності, якщо відчують потребу в цьому.

До того ж прогнозують, що нове покоління призведе справжній технічний бум. Більшість сучасних дітей з перших років життя вміють користуватися гаджетами. Тому гаджети вже давно стали частиною їх реальності. Сторінки в соцмережах, блоги на новітніх платформах, паперові книги давно замінили на електронні файли, а підручники для школи вмістилися в планшет – це все буденне життя звичайної дитини нового покоління.

Альфа дбатимуть про планету та екологію. Ікси та Міленіали не дуже звертали увагу на навколишнє середовище, а зумери почали робити перші кроки для збереження планети. Альфа ж повністю усвідомлять, що вони несуть відповідальність за екологічний стан планети та будуть проявляти ініціативу, знаходити нові можливості для збереження ресурсів.

Покоління Альфа є унікальним тому, що ці діти народжені в епоху діджитал-технологій та соціальних мереж, і вони виростають в зовсім інших умовах, ніж їхні попередники. Вони зустрічаються з новими викликами та незвичайними технологіями, що може вплинути на їхнє мислення, поведінку та розвиток як особистості.

В Україні на покоління Альфа сьогодні впливає немало катастрофічних викликів, включаючи війну, переселення та зміну соціально-економічної ситуації. Тому вивчення та розуміння особливостей цього покоління є надзвичайно важливим вже сьогодні. Потрібно краще розуміти потреби та особливості цих дітей, а також розробляти ефективні стратегії, що допоможуть їм пристосуватись до викликів нашого часу та розвиватись як особистості. 

Вікторія Биш


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |