misto.zp.ua

Освітлення – як один із факторів успіху магазину

Освітлення – як один із факторів успіху магазину

Правильно організоване торговельне освітлення збільшує продажі магазину на 35%. Такий показник є середньостатистичним за приростом продажів в магазинах, в яких була переобладнана вся система освітлення, відповідно до правильних прорахунків. Наскільки важливе освітлення? Відповісти на це питання дуже просто - «світло вище будь-якої ціни». Відповідно, в темних куточках торгового залу висока ймовірність утворення злощасних мертвих зон, які в підсумку зіпсують загальну суму заробітку в прорахунку фінансової віддачі з 1м2 торгової площі. А тепер перейдемо до основ основ для розуміння того, що ж потрібно зробити, щоб отримувати максимум з торгової площі? Ходімо по порядку.

Яким має бути освітлення магазину

Весь вибір систем освітлення https://svetolux.com.ua/ua/trekovye-svetilniki.html, світильника і джерела світла, рівня освітленості залежить від типу магазину – продовольчого або непродовольчого.

  • У продовольчих магазинах в обов'язковому порядку необхідно робити акценти на гарній видимості і привабливості всіх товарів торгового асортименту. Для цього раціональним буде застосування систем загального рівномірного освітлення, коли світильники розміщуються симетрично на стелі, а також по всьому периметру торгового залу, створюючи досить високу освітленість (не менше 450 люксів).
  • У непродовольчих магазинах враховується відразу сукупність факторів при виборі системи освітлення. До них можна віднести: вид товару, квадратура магазину, загальна кількість покупців, яке передбачається для одночасного знаходження в залі. Також слід визначитися з необхідною атмосферою в приміщенні. Адже ні для кого не секрет, що певні бренди вважають за краще створювати затишну і домашню атмосферу, для чого підходить приглушене тепле світло, а інші бренди рясніють різноманітністю фарб, для чого доречно використовувати яскравий насичений світло.

Також важливо запам'ятати, що на великих площах магазину необхідний високий рівень освітленості, особливо це відноситься до проходів між вітринами і полицями, стелажами і прилавками, повинна бути передбачена підсвічування особливо важливих вітрин https://svetolux.com.ua/ua/linejnue-svetilniki/svetilniki-dlya-podsvetki-vitrin.html. Для цього можна застосовувати як накладні, так і вбудовані варіанти світильників. І зверніть увагу, що при більш тривалому часу, що витрачається покупцем на здійснення покупки, потрібна мінімальна кількість світла, що відволікається увагу покупця.

Правильно підібрані торгові світильники-запорука успішних продажів

При плануванні освітлення магазину спочатку розставляється торгове обладнання і проводиться поділ загальної площі. Також слід визначити, де буде розміщуватися касове місце, Примірочна, стелажі з продукцією, підлогові і настінні вішала, складські приміщення, і вже згодом, виходячи з цього, планується загальне освітлення.

Світильники для освітлення торгових площ бувають абсолютно різноманітні. Успіх магазину залежить від польоту дизайнерської фантазії і від того, наскільки технічні особливості того чи іншого освітлювального приладу відповідають загальній концепції плану на освітлення.

Варто відзначити, що в сучасних проектах на будівництво нових торгових об'єктів або ж при постановці плану на модернізацію існуючих, все частіше застосовуються люмінесцентні і клл-лампи, а також галогенні і металогалогенні аналоги. Раціональніше такі світильники було б замінювати на світлодіодні моделі, трекові системи, яких вже просто величезна кількість представлено на ринку. Такі освітлювальні прилади дозволяють, і вирішити найкращим чином всі завдання торгового освітлення, пов'язані з дотриманням функціональної складової, і набагато розширити його можливості. Наприклад, можна створювати системи освітлення з індивідуальним управлінням, тобто застосовувати різні колірні ефекти зі зміною яскравості. Компактність таких світильників, цікаві дизайнерські форми, економність, тривалий термін служби – всі ці незаперечні переваги забезпечать світлодіодному освітленню незаперечне лідерство в рамках вирішення завдань освітлення магазину.

Всі важливі моменти складно відразу передбачити. На це можемо дати одну важливу рекомендацію. Перед тим, як у вас з'явилася необхідність висвітлити магазин або інше торгове приміщення, звертайтеся виключно до професіоналів, тобто до фахівців, за плечима яких є досвід, підкріплений якісними реалізованими проектами.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МІГ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |