misto.zp.ua

ООН виступила проти усиновлення українських дітей у Росії

У ЮНІСЕФ нагадали, що рішення про усиновлення має прийматися на користь дитини і виключно за її добровільною згодою.

Українська дитина грає з м'ячем у центрі прийому біженців у Запоріжжі.

Українські діти, вивезені до Росії після початку збройної агресії РФ проти України, не повинні усиновлюватись російськими сім'ями. Про це у вівторок, 14 червня, заявила Афшан Хан, регіональний директор Відділення ЮНІСЕФ у країнах Європи та Центральної Азії та спецкоординатор з питань кризи, пов'язаної з біженцями та мігрантами, у Європі.

"Ми ще раз повторюємо, зокрема, Російській Федерації, що усиновлення не має відбуватися під час надзвичайних ситуацій або безпосередньо після них", - сказала пані Хан. Вона нагадала, що будь-яке переміщення дітей має проводитися лише в їхніх інтересах, а також з поінформованої добровільної згоди батьків. Діти, вивезені до іншої країни без дотримання цих умов, неспроможні вважатися сиротами.

"Щодо дітей, відправлених до Росії, то ми тісно працюємо разом з уповноваженими представниками з їхніх прав та міжнародними організаціями, щоб найкраще задокументувати такі випадки", - наголосила регіональний координатор ЮНІСЕФ.

У Раді просять ООН допомогти повернути українських дітей із РФ

10 червня у Верховній раді України зареєстрували проект постанови про звернення до Комітету ООН з прав людини, Комітету ООН з прав дитини, Міжнародного суду ООН у Гаазі та Верховного комісара у справах біженців ООН. У цьому зверненні депутати просять захистити українських дітей, "викрадених та примусово вивезених" до РФ, або тих, що перебувають на окупованих територіях, від усиновлення їх російськими сім'ями. Рада також просить міжнародні організації допомогти повернути цих дітей до України.

Порушуючи норми міжнародного права, Росія примусово депортувала "мільйони громадян України, серед яких є діти, в тому числі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування", йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови, яка зараз розглядається в Комітеті Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

У березні ООН вже висловлювала побоювання щодо примусового усиновлення українських дітей у Росії. Особливу тривогу у міжнародної організації викликала доля приблизно 90 тисяч дітей, які мешкали у дитячих будинках та школах-інтернатах на сході України.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

В 2004 году один молодой человек решил помочь детям в интернате. Парня звали Альберт Павлов, и он хотел подготовить детей к выходу во взрослую жизнь. Ведь за воротами интерната нет нянь и воспитателей, а на завтрак, обед и ужин надо сначала заработать. Так появился проект www.deti.zp.ua

В 2007 году проект перерос в Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок» с офисом, сотрудниками и счетами в банке. Сейчас фонд объединяет тысячи жертвователей, и помогает детям, больницам, малообеспеченным и приёмным семьям. Ежегодно объём помощи составляет несколько миллионов гривен.

В этой рубрике мы размещаем актуальную информацию фонда о нуждах детей, лишенных родительской заботы, а также о потребностях тяжело больных ребят.

Надеемся на Вашу поддержку и помощь!

Контакты

Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок»

Сайт: www.deti.zp.ua
Email: info@deti.zp.ua
FB: @detizpua
Телефоны:
+380 (50) 452-03-92
+380 (96) 700-55-91 (моб.)

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в