misto.zp.ua

«Наступного року ще й батьків приведемо»: що думають запоріжани про Книжкову толоку

Фото Христини Майдук

 Фото Христини Майдук

Три дні в нашому місті вирувала Запорізька книжкова толока. Тут можна було послухати Любка Дереша й Макса Кідрука, отримати автограф у Олександра Ірванця й Наталки Сняданко, зустрітись загалом з понад 100 різними авторами й авторками.

Для маленьких читачів працювали дитячі локації «Книголісся» – цього року їх було вдвічі більше, ніж на попередніх фестивалях. Серед них – улюблена пісочна анімація, кількадесят творчих майстерень, фотозони. Особливою популярністю в малечі користувався аквагрим. Розширився й урізноманітнився цього разу й фуд-корт з кавою та різними наїдками, зокрема й еко-ласощами.

Чи прийшлось усе це до душі запоріжанам? Про це «Пороги» поцікавились у відвідувачів фестивалю.

Чому Ви прийшли на книжкову Толоку?

Егор Бікчантаєв: Я здесь как журналист. Если быть откровенным, Толока меня мало интересовала, так как у меня очень мало свободного времени. Однако когда я пришел сюда исключительно по заданию практики, приятно удивился, потому что здесь много всяких дискуссий, лекций, еще и все интересные, полезные и познавательные. Я с пользой провел свое время.

Чим Вам сподобалася Запорізька книжкова толока 2017?

Василь Чорний: Знайомство з цікавими людьми, авторами, книжковими новинками і просто жива атмосфера. На жаль, на деяких книжках ціни «кусаються».

Що для Вас значить Книжкова толока в Запоріжжі?

Ліза Кривицька: Для мене Толока – це прекрасний захід, де можна познайомитися з новими книжками та видавництвами, дізнатися для себе щось нове. Мені подобається те, як організатори тут все зробили.

Ви на Толоці вперше?

Павло Оберемко: Так, вперше. Я знаю, що минулого року Толока проводилась також, але, чесно кажучи, був не дуже зацікавлений… Та сьогодні моя наречена «добровільно-примусово» притягнула мене сюди, і ми скупили всі книжки про Львів, помалювали на піску, запускали літачки, коштували смаколики, слухали Любка Дереша та з чарівної баночки витягнули свої передбачення. І… Це було пречудово. Тепер я навіть жалкую, що не був минулого року, бо у наступному – ще й батьків приведемо!

Наскільки успішним є фестиваль, на вашу думку? Чого тут не вистачає?

Юлія Назаренко: По-моему, все замечательно. Это хорошая возможность для молодежи быть ближе к книгам и искусству фотографии. Также Толока удобна тем, что есть детские локации. Мне кажется, что именно  таким образом прививается любовь к книгам и чтению еще с малых лет.

Цікавилась Наталія Хамраєва


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в