misto.zp.ua

Напрямки відпочинку в Україні

Напрямки відпочинку в Україні

Можливості для відпочинку в Україні завжди були широкими: лісові рекреаційні заклади, річкові сплави в горах, узбережжя моря і річок. На жаль, в останні роки морське узбережжя не є безпечним, тож часто треба шукати альтернативи.

Популярним напрямом серед туристів є розташоване в Карпатах озеро Синевир, також відоме як «Перлина Карпат», що славиться своєю приголомшливою природною красою. Глибока прозора блакитна вода в оточенні карпатських лісів навіює атмосферу спокою, тому не дивно, що сюди стікаютсья численні туристи. Можливість купатися в озері, численні стежки для піших прогулянок і можливість спробувати себе у верховій їзді спокушають залишитися в околицях озера бодай на декілька днів. 

ГІрськолижні курорти на кшталт Буковеля або Яремчі залишаються такими ж цікавими для туристів і влітку. Поїздки на квадроциклах, трекінг та підкорення верхівок гір, розваги на воді - або ж більш спокійний відпочинок на шезлонгу біля басейну і милування мальовничою природою. Обирайте готель у Карпатах згідно ваших потреб і мандруйте навколишніми селами, де можна скуштувати автентичну кухню і дізнатися про давні місцеві звичаї. Все більш популярними стають і мандрівки на ферми, де можна дізнатися про сироваріння і порівняти різні види сирів на смак. 

Ще одним цікавим напрямом відпочинку є Шацькі озера. Це група з понад 30 озер у Волинській області, найвідоміше з них - озеро Світязь, найглибше і друге за величиною природне озеро України. Шацькі озера популярні для купання, катання на човнах, риболовлі та водних видів спорту, приваблюючи сім'ї та активних туристів. Регіон пропонує піщані пляжі, добре розвинену туристичну інфраструктуру та різні варіанти розміщення - від кемпінгів до готелів. Навколишній Шацький національний природний парк забезпечує різноманітну екосистему, що робить його притулком для орнітологів та екотуристів.

Звісно, для тих, хто надає перевагу відпочинку у місті, завжди залишається можливість поїхати на тиждень у той чи інший обласний або районний центр, щоби зануритися в атмосферу місцевого життя, познайомитися з місцевою архітектурою, відвідати пам’ятки культури та історії - так, майже в кожній області України є стародавні замки або маєтки шляхтичів, що збереглися і донині.

Маршрут вашої подорожі залежатиме від часу, що ви можете виділити, бюджету та попутників - сім’ям з маленькими дітьми не обов’язково буде однаково комфортно в подорожі, що розрахована на групу друзів. Але чим більше ви поїдете країною, тим легше буде обрати напрямок для вашої наступної відпустки.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |