misto.zp.ua

На День Святого Миколая новорічний настрій у ДК «Дніпроспецсталь» запоріжцям створював український джаз-бенд «Urban Gypsy»

До святкової програми входили джазові аранжування відомих композицій «Jingle Bells», «Let It Snow», «Somewhere over the Rainbow» тощо. Також пролунала пісня «I’ll Be Home for Christmas». «Вона була написана під час Другої світової війни й співається від обличчя солдата, який мріє потрапити додому. Я сподіваюся, що всі наші захисники повернуться цілими й неушкодженими й у нас ніколи більше не буде війни, й у всіх буде чудове Різдво», – сказала вокалістка Ольга Чернишова.

Основною метою виступу було зарядити глядачів позитивними емоціями від професійної гри музикантів. Ольга підкреслила, що зараз у багатьох людей немає новорічного настрою: «Я задумалася: а чому так? І мені спало на думку, що в дитинстві цей настрій створювали для нас батьки: вони купували подарунки, вони прикрашали ялинку. Звісно ми їм допомагали, але вони організовували все… І в день Різдва ми з сестрою прокидалися рано вранці, бігли до ялинки й дивилися, які подарунки приготував нам Дід Мороз. А тепер ми виросли й дізналися, що Діда Мороза не існує. Та мені здається, що це не факт і, що ми повинні тепер, оскільки ми дорослі, робити настрій для себе, для наших дітей і близьких. То ж давайте радувати себе, слухаючи різдвяні пісні і прикрашаючи свій будинок, давайте пам’ятати, що свята підтримують нас. Жити потрібно яскраво».

Програма передбачала також гру на укулеле від вокалістки, степ від гітариста Михайла Левіта. На останок,  «Urban Gypsy» подарувала присунім пісню Майкла Джексона «Bad».

«Urban Gypsy» – український проект, творчий колектив якого виконує оригінальні, власні аранжировки пісень у стилі джаз-мануш (європейський напрям джазу, відомий також як циганський джаз). Соло інструментом стилю циганський джаз є, як правило, акустична гітара. Крім неї, сольним інструментом може виступати скрипка, також можуть використовуватися акордеон і духові інструменти – кларнет, саксофон та ін. «Urban Gypsy» береже традиції виконання циганського джазу, використовуючи традиційні для цього стилю акустичні струнні інструменти: гітари (Дмитро Кушніров, Михайло Левіт), скрипка (Матвій Миронов) і контрабас (Микола Кістеньов).

Текст і фото Анатолія СОІНА,

в матеріалі частково використана інформація з сайту «Urban Gypsy» (urbangypsy.kiev.ua)


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОРОГИ (АРХИВ)
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Студентський інформаційний портал «Пороги» - це цікаво й корисно, це креативно й актуально, це гостро й оперативно. «Пороги» - це погляд запорізького студентства на молодіжні проблеми. Це репортажі з мистецьких акцій і спортивних подій, інтерв’ю з  неординарними людьми, це матеріали, що зацікавлять молодого науковця, майбутнього студента, творчу людину. «Пороги» - це ресурс для тих, хто шукає себе, хто хоче писати, кого турбує молодь Запоріжжя. «Пороги» - для тих, хто думає і хоче знати.

Контакты

Адреса:
м. Запоріжжя, вул. Залізнична, 24, 9 поверх, к. 907

Телефон:
289-12-22

Сайт:
www.porogy.zp.ua

E-mail:
porogy@mail.ru

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в