misto.zp.ua

Консультаційні пункти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

У сильні морози, які охопили всю Україну, центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді активно працюють з породіллями задля запобігання переохолодження новонароджених, для цього використовують Консультаційні пункти при пологових стаціонарах, жіночих консультаціях та будинках дитини.

Консультаційні пункти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді були створені у 2005 році для здійснення соціальної роботи з вагітними жінками та жінками, які народили дитину; з неповнолітніми матерями; з молодим подружжям; із матерями, які мають намір відмовитися від новонародженої дитині; з батьками, або особами, які їх замінюють, які тимчасово влаштували дитину в будинок дитини; з батьками, у яких народилися діти з вадами розвитку, або померли новонароджені діти.

Так, 16 лютого спеціалісти Приморського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Консультативному пункті при пологовому стаціонарі КП «Приморська ЦРЛ» проведуть лекції для жінок під назвою «Догляд за новонародженою дитиною в зимовий період». У ході лекцій жінкам буде роз’яснено, що після народження у малюка налагоджується терморегуляція організму та догляд за малюком у зимовий період відрізняється від догляду при теплій погоді, що потребує більшої уваги та недопущення переохолодження. Аналогічні лекції проводяться в усіх Консультаційних пунктах Запорізького регіону.

Наявність у лікарні, при пологовому відділенні чи жіночій консультації консультативного пункту, в якому чергують соціальні працівники, дуже актуальна, бо, під час вагітності жінка перебуває в різних психологічних станах, піддаючись навколишнім впливам та емоціям. Так, у 2011 році до центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Запорізької області надійшло 119 повідомлень від закладів охорони здоров’я про намір жінок відмовитись від новонародженої дитини. З них, 113 жінок було охоплено соціальними  послугами. Даній категорії осіб було надано 730 індивідуальних послуг. Завдяки зусиллям фахівців Консультаційних пунктів, протягом минулого року  вдалося запобігти 68 відмовам від новонароджених дітей, як результат – діти виховуються в біологічних родинах. Коли жінку не вдається вмовити не залишати свою новонароджену дитину, піклування про неї на себе бере держава і це набагато краще, ніж покинута безвідповідальною матір’ю на вулиці дитина.  Усі, залишені у пологових будинках діти на протязі 2011 року, були взяті під опіку та усиновлені.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |