misto.zp.ua

Жорстоко, але правдиво! Вимоги сучасного світу до жінки..

39
Жорстоко, але правдиво! Вимоги сучасного світу до жінки..

Життя в сучасному суспільстві диктує жінці багато умов і правил. Вона повинна встигати все: бути завжди красивою, молодою, успішною, хорошою господинею, ростити розумних і слухняних дітей, піклуватися про чоловіка, стежити за будинком, розвиватися, заробляти гроші, добиватися успіхів на роботі… З усіх боків нам навязують десятки речей, які повинна робити жінка, щоб бути конкурентоспроможною. Але давайте поглянемо на ситуацію тверезо. Історія з життя.

«Сьогодні до нас прийшли гості. Люди звичайні, як-то кажуть, з середнім достатком. Вони почали обговорювати свою співробітницю, а точніше той факт, що до неї «підкралася» старість. Вони сиділи і голосно реготали, посмикуючи пивними животами і поблискуючи вгодованими мордочками. І я чомусь вирішила, що тій жінці близько 70-ти років, але потім вирішила уточнити… Виявилося, що їй…
Всього 35 років. Це її вони назвали “старою”?! Вони продовжували пити. А я пішла в іншу кімнату. Я сиділа і плакала від несправедливості: за неї, за себе, за всіх жінок. Іноді я готова проклясти той день, коли з’явилася на світ жінкою. Вже за фактом народження виходить, що я повинна. Я повинна бути незалежною (ні в якому разі не утриманкою). Повинна завжди міцно стояти на ногах. Повинна вміти оплатити свої витрати і заробити на життя, щоб не просити гроші у чоловіка. І краще взагалі нічого не вимагати.

В той же час я повинна нарівні вчитися з хлопцями, пробиватися в житті нарівні з юнаками, заробляти нарівні з чоловіками. Але тут є одна невелика «дрібниця»… Ви знаєте, в чому полягає колосальна несправедливість? Я скажу. Все це я повинна робити «на шпильках»!

Не в тому суть, що я завжди повинна ходити на підборах (хоча якщо я не буду цього робити, мене вважатимуть «нежіночною»). Я повинна не допускати “рослинності” на ногах, утримувати в ідеальному порядку руки, показувати світові тільки бездоганне доглянуте обличчя, і, зрозуміло, не розпускати фігуру. Я повинна робити макіяж вранці, одягати красивий одяг, готувати неймовірно смачні страви і постійно наводити порядок вдома. І вставати на годину раніше, щоб все це встигнути.

Я, безсумнівно, повинна робити це на свої гроші. А якщо я позичаю на “красу” у свого чоловіка, можуть сказати, що я утриманка. В той же час я не повинна витрачати занадто багато. Хоча косметологи — не благодійники, а хороший манікюр ніхто не буде робити в кредит.

Якщо у мене в будинку безлад, то в будь-якому випадку (виправдання за хвороби не приймаються) буду винна я, бо дівчинка апріорі повинна стежити за чистотою. Якщо я нездорова і погано виглядаю, то мені не слід показуватися на люди, адже дівчинка має бути лише красивою. Якщо я мало часу приділяю дітям, то відразу випливає висновок, що я погана мама, а дівчинка повинна… І цей список нескінченний.

При цьому чоловіки часто не сприймають нас всерйоз – “баба”. А деякі можуть дозволити собі гордовито-поблажливе ставлення, в кращому випадку.

Вони можуть прискіпливо вивчати мене, немов під лупою. Заглянуть в зуби, перевірять стан моєї шкіри, а ще трицепсів. Вони вирішують для себе, наскільки я ще приваблива, “в строю” я ще, заслуговую їх уваги. Вони постійно порівнюють мене з тими, хто навіть трохи молодше, і не забудуть сказати про це. Але я не можу стукнути кулаком по столу, напитися (у зв’язку зі стресом), і тим більше побитися. Я ж дівчинка, я леді. Я завжди повинна бути стриманою і вміти прощати.

Огидні товстуни будуть сміятися наді мною, не помічаючи своїх недоліків. Вони обговорять кожну мою зморшку, але не помітять своє черево в центнер вагою. Вони прискіпливо “просканують” мої сідниці, але більшість з них не подолають без автомобіля і 500 метрів. А якщо мої успіхи виявляться більш істотними, ніж у них, вони ляпнут мені вслід: “Знала з ким переспати”. Перелік обов’язків у мене давно вже нарівні з мужиками. А привілеїв — непоказна чашка кави в ресторані (він пригощає!). І це, звичайно, в тому випадку, якщо я ще — “в строю”.
Згадала анекдот. «Важка жіноча доля: мізки повинні бути чоловічими, руки — ласкавими, потрібно виглядати молодо, а працювати, як кінь. І посміхатися при цьому, посміхатися!»

І ось я біжу на шпильках, у вузькій ажурній сукні, з довгими нігтями, ту ж дистанцію, що хлопи іжать у зручних черевиках і штанях. Холодний вітер наскрізь пронизує моє “мереживо”. Від каблуків ниють ноги. Мої тонкі панчохи — такі красиві! Але вони не гріють. 

А я біжу…
Я біжу, зваливши на собі тягар життєвих проблем, розділивши їх чесно навпіл.
Я біжу в невигідних умовах. Але я посміхаюся. Адже я народилася в епоху рівноправності!
Я – жінка, найсильніша істота на землі… Але, Боже мій, як же хочеться плакати!»


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МІГ
MISTO.ІНФОРМ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в