misto.zp.ua

Евакуація – втеча від куль

Наш фонд не зміг лишитись осторонь цього болючого питання. Понад десять років ми рятували своїх підопічних не для того, щоб залишитись осторонь в найстрашніший та найтяжчий момент. Саме тому в фонді з’явився ще один напрямок діяльності.

Евакуація – втеча від куль та під звуки вибухів. Війна внесла корективи в життя кожного українця. В особливо скрутному становищі опинились наші підопічні сім'ї на тимчасово окупованих територіях, де виховуються діти з інвалідністю.

Родини в окупації лишились без життєво необхідних лікарських препаратів та спеціалізованого харчування. Місцева влада тепер не має можливості здійснювати закупівлі, так й суто фізично ліки здебільше відсутні в аптеках. В більшості будинків вже відсутня електроенергія, вода та газ. Люди адаптуються і виживають як вміють. Також щодня є ризик влучання в помешкання снарядів. Родини називають таке становище – «під подвійним прицілом смерті».

Евакуація сімей де виховуються діти з інвалідністю дорого вартісний та в кожному випадку унікальний процес котрий складається здебільше з двох етапів та безлічі важливих пунктів.

Перший етап:

- Комунікація, котра ускладнена нестабільним мобільним та інтернет-зв'язком. Кожний раз батьки вагаються до останнього, бо ніколи невідомо скільки по часу займе процес евакуації та як саме він буде відбуватись.

- Пошук надійних водіїв з відповідним транспортом, або додаткове оснащення автівки. Очікування дозволів та підбір оптимального часу для перетину блокпостів.

- Закупівля лікарських засобів та спеціалізованого харчування для поїздки, засобів розумного пристосування, додаткового кисню.

- Пошук та оплата тимчасового помешкання на шляху евакуації як на тимчасового окупованій, так і на вільній території України.

- Пошук кінцевого пункту призначення, згідно з аналізом потреб хворої дитини : країна, житло, медичне забезпечення, ліки.

Другий етап евакуації з вільної території до закордону. В цей період ми вже можемо долучати дружні партнерські організації, наприклад Fight for Right котрі спеціалізуються на евакуації з підконтрольної території України до закордону.

За 4 місяці війни було здійснено 17 евакуацій сімей де виховуються діти з інвалідністю. Деякі частково, були підхоплені на декілька пунктів, а деякі виконані в повному обсязі. Задля того, щоб ми й надалі мали змогу допомагати нашим підопічним опинитись в безпеці нам необхідні вже зараз на це кошти! На жаль, наперед нереально прорахувати скільки саме знадобиться нам на ту чи іншу евакуацію.

Наразі одночасно в нас готується дві евакуації. Перша родина з Маріуполя, нам терміново необхідно знайти та оплатити їм житло в Запоріжжі, організувати медичне обстеження. В цій родині важка донечка хвора на муковісцидоз та бабуся хвора на онкологію, нещодавно після операційного втручання по виведенню стоми. Друга евакуація жінки з вадами слуху, в котрої шахраї знищили документи. Вона знаходиться в зоні активних бойових дій в Оріхові, попередньо ми знайшли для неї житло в умовно безпечному місці.

Ми як ніколи потребуємо вашої підтримки! Допоможіть, будь ласка, врятуватись нашим підопічним сім’ям від «подвійного прицілу смерті».


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

В 2004 году один молодой человек решил помочь детям в интернате. Парня звали Альберт Павлов, и он хотел подготовить детей к выходу во взрослую жизнь. Ведь за воротами интерната нет нянь и воспитателей, а на завтрак, обед и ужин надо сначала заработать. Так появился проект www.deti.zp.ua

В 2007 году проект перерос в Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок» с офисом, сотрудниками и счетами в банке. Сейчас фонд объединяет тысячи жертвователей, и помогает детям, больницам, малообеспеченным и приёмным семьям. Ежегодно объём помощи составляет несколько миллионов гривен.

В этой рубрике мы размещаем актуальную информацию фонда о нуждах детей, лишенных родительской заботы, а также о потребностях тяжело больных ребят.

Надеемся на Вашу поддержку и помощь!

Контакты

Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок»

Сайт: www.deti.zp.ua
Email: info@deti.zp.ua
FB: @detizpua
Телефоны:
+380 (50) 452-03-92
+380 (96) 700-55-91 (моб.)

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в