misto.zp.ua

Дмитро Марусенко

Курси реабілітації допомагають Дмитрику почувати себе повноцінним. Отже, маючи гарні результати, необхідно продовжувати фізичну терапію.

Дмитро Марусенко

Дмитро Марусенко, 14.07.2011 року народження

Діагноз: ДЦП. Правосторонній спастичний геміпарез.

Новини про лікування

Виписка

Рахунок

Як допомогти?

Звіт про надхоження та витрати пожертв

Дмитро Марусенко

 

Народився Дмитрик під час кесаревого розтину, бо у мами не було переймів. А через тривале зволікання та обгорнення пуповиною шиї, розвинулась гіпоксія плоду. Наслідком стало порушення центральної нервової системи.

Вже в три місяці дитині поставили діагноз ДЦП, правобічний геміпарез. Відтоді почалось тривале лікування: кожні три місяці масажі, ін'єкції для розвитку, лікувальна фізкультура. Також, було призначено носіння ортезу на правій руці. Він стримував її постійне викривлення та стислість.

Сидіти без опори Дмитрик почав трохи із запізненням, у 10 місяців. А ходити з підтримкою тільки в 2 роки. Зараз хлопчик все робить самостійно, але через те, що ніжка при ходьбі йде в сторону, часто падає, травмуючи зв'язки.

Діма дуже любить тварин, грати в телефоні. А от навчання в школі дається важко. Пише лівою рукою, та, як зазначає мама, для лівши - непогано. Але загалом, в навчанні потребує допомоги рідних. А ще Дмитрик часто сумує, що не може займатись боротьбою чи футболом, як інші діти.

 

Дмитро Марусенко

 

Попри все, хлопець періодично відвідує курси реабілітації в рідному Запоріжжі та інших містах. Вони допомагають знижувати тонус м'язів і знімати напругу з пальчиків правої руки. Після занять хлопець стає більш жвавішим, у нього поліпшується настрій, бо деякий час відчуває себе повноцінним. Однак, часто хворіє на ГРВІ, температурить, а після – знову повертається скутість руки.

З 2015 року Дмитро періодично відвідує Міжнародну реабілітаційну клініку Козявкіна. Саме там батьки побачили значні результати. Рука вийшла з положення кулака, і вказівний палець почав трішки рухатись. До того часу таких результатів не було.

Звичайно, маючи певні результати, необхідно продовжувати фізичну терапію. Вже незабаром, в листопаді, розпочинається новий курс, вартістю майже 20 тис гривень. Батьки звернулись до фонду з проханням допомогти в його оплаті, бо часу залишилось зовсім мало – менше місяця.

Впевнені, що разом у нас вийде зібрати потрібну суму!


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

В 2004 году один молодой человек решил помочь детям в интернате. Парня звали Альберт Павлов, и он хотел подготовить детей к выходу во взрослую жизнь. Ведь за воротами интерната нет нянь и воспитателей, а на завтрак, обед и ужин надо сначала заработать. Так появился проект www.deti.zp.ua

В 2007 году проект перерос в Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок» с офисом, сотрудниками и счетами в банке. Сейчас фонд объединяет тысячи жертвователей, и помогает детям, больницам, малообеспеченным и приёмным семьям. Ежегодно объём помощи составляет несколько миллионов гривен.

В этой рубрике мы размещаем актуальную информацию фонда о нуждах детей, лишенных родительской заботы, а также о потребностях тяжело больных ребят.

Надеемся на Вашу поддержку и помощь!

Контакты

Благотворительный фонд «Счастливый ребёнок»

Сайт: www.deti.zp.ua
Email: info@deti.zp.ua
FB: @detizpua
Телефоны:
+380 (50) 452-03-92
+380 (96) 700-55-91 (моб.)

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в