misto.zp.ua

Чудовий смак весни: покроковий рецепт пирога з полуничним кремом

Чудовий смак весни: покроковий рецепт пирога з полуничним кремом фото

 

Полуниці на ринках стає все більше. І це той самий час, коли час готувати з нею дуже смачну випічку.

У вас теж є непереборна тяга до полуниці? Тому ми пропонуємо цей чудовий пиріг із полуничним кремом, або, як його називають, курдом. Аромат і солодкий смак свіжих фруктів посилюються, надаючи цьому полуничному пирогу м'якого і ніжного смаку. Останнім штрихом, який зробить полуничний пиріг по-справжньому чарівним, стане вишукана прикраса білим шоколадом, яка створить веселий контраст із яскраво-червоним кольором полуниці. Цей десерт, що ідеально підходить для чаювання з друзями або солодкого перекусу, підкорить своїм чарівним смаком усіх. Рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.

Інгредієнти розраховані на форму діаметром 22 см.

Пиріг із полуничним кремом

Інгредієнти:

  • Для пісочного тіста:
  • борошно — 200 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • одне яйце;
  • цукор — 120 г.
  • Для полуничного курду:
  • полуниця — 500 г;
  • цукрова пудра — 120 г;
  • крохмаль кукурудзяний — 25 г;
  • вершкове масло — 80 г;
  • два яйця;
  • вода кімнатної температури — 40 г;
  • цедра одного лимона.
  • Для прикраси
  • білий шоколад — 20 г;
  • полуниця — 250 г.

Приготування сирного пирога з полуницею спочатку почнемо з пісочного тіста. Візьміть планетарний міксер, покладіть охолоджене вершкове масло з цукром. Перемішайте інгредієнти. Потім також додаємо борошно та яйце.

Продовжуйте перемішувати. Коли тісто стане гладким і добре перемішаним, перекладіть його на кондитерську дошку і сформуйте буханку. Накрийте тісто прозорою харчовою плівкою і помістіть його в холодильник мінімум на 30 хвилин. Тим часом приступаємо до підготовки полуниці. Промийте полуницю проточною водою, видаліть зелену плодоніжку і наріжте 250 г полуниці скибочками завтовшки приблизно 3-4 мм. Залиште їх у невеликій мисці, оскільки вони знадобляться вам для остаточної прикраси.

Потім довільно наріжте решту 500 грамів і помістіть їх у невелику каструлю, поставлену на водяну баню в іншу каструлю більшого розміру. Додайте цукрову пудру і воду кімнатної температури.

Використовуючи лопаточку, добре перемішайте інгредієнти, переконайтеся, що вони однорідні і варіть полуницю 5 хвилин. Потім візьміть неочищений лимон і натріть цедру. Тепер додайте цедру лимона в полуничний курд і залиште варитися ще на 20 хвилин.

На цьому етапі візьміть полуницю і протріть через дрібне сито. Полуничне пюре перекладіть на водяну баню і додайте вершкове масло.

Тепер додаємо ще й яйця. Продовжуйте добре перемішувати інгредієнти лопаткою, щоб вийшла однорідна суміш без грудок. Висипте кукурудзяний крохмаль в окрему миску та розчиніть його в невеликій кількості води кімнатної температури. Перемішуємо і виливаємо в полуничний курд, поставлений на водяну баню. Добре перемішайте інгредієнти ручним вінчиком.

Продовжуйте готувати на водяній бані ще 5 хвилин. Потім перекладіть курд у невелику миску і дайте йому охолонути приблизно 20 хвилин за кімнатної температури. Потім поверніться до приготування тіста. Розкачайте тісто, яке ви залишили відпочивати в холодильнику, на кондитерській дошці. Злегка посипте дошку борошном, щоб тісто не прилипло, потім розкачайте його до товщини приблизно 0,5 см.

Тепер змастіть олією форму для торта діаметром 22 см і за допомогою качалки підніміть розкачане пісочне тісто і викладіть його на форму для торта, намагаючись, щоб воно добре приклеїлося до країв, злегка натискаючи пальцями. Потім обріжте зайве.

Проткніть дно пирога зубцями виделки та випікайте тарт у попередньо розігрітій статичній духовці за температури 185°C протягом 20 хвилин. Потім злегка зменшіть вогонь і знову випікайте ще 10 хвилин. Основа пісочного тіста для сирного пирога з полуницею готова.

Коли курд охолоне, виливаємо його в тарт. Помістіть пиріг із курдом у холодильник мінімум на 30 хвилин. Зрештою курд має застигнути. Тож можливо його доведеться протримати в холодильнику до двох годин. Щойно курд застигне — розкладіть розрізану і нарізану полуницю у формі сонячних променів.

Для завершення прикраси розтопіть білий шоколад і полийте ним торт зверху.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Редактор Татьяна Ткаченко – редактор Мелитопольские ведомостиВ 2002 году редакция "МВ" создала свой первый сайт. Благодаря своей информативности, он сразу же стал популярным не только среди жителей Мелитополя и региона, но и далеко за пределами Украины. С появлением холдинга "МВ", мы поняли, что необходимо модернизировать имеющийся интернет-ресурс, разместив на нем самую полную информацию о Мелитополе, регионе, курортах Приазовья.
Каждый посетитель сайта может принять участие в его наполнении. Если у вас есть какая-либо горячая новость, интересная фотография, присылайте их нам - и вскоре они пополнят новостную ленту и фотогалерею. Заходите на форум, принимайте участие в обсуждении самых животрепещущих проблем. Именно в спорах всегда рождается истина.
Наша миссия: мы информируем жителей Мелитополя и региона обо всем, что наиболее значимо, полезно, интересно; мы представляем различные позиции, не навязывая ни одну из них.

Контакты

Учредитель:
ООО "Редакция "МВ"
Генеральный директор:
Михаил Кумок
Редактор:
Татьяна Ткаченко
Адрес:
72312, г. Мелитополь, ул. К. Маркса, 5
Телефоны:
приемная - 6-71-51
редактор - 6-88-98
отдел рекламы - 6-81-74
Веб-сайт:
www.mv.org.ua
E-mail:

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |