misto.zp.ua

Чому нам потрібно частіше їсти гречку

Чому нам потрібно частіше їсти гречку

речана крупа займає на українській кухні таке ж місце, яке рис в азіатській і близькосхідній культурі. І гречка повністю виправдовує таку довіру.

Ядра гречаної крупи мають блідо-коричневий або зелений колір. Гречана крупа не має відношення до пшениці, отже, вона не містить глютену. Зерна гречки можна використовувати в гречаних чаях або переробляти в борошно, локшину і крупу. Крупа використовується так само, як рис, в декількох традиційних європейських і азіатських стравах.

Гречана крупа має високий вміст мінералів і антиоксидантів, що забезпечує ряд переваг для здоров’я. Поживна цінність гречаної крупи значно вище, ніж у багатьох інших злаків. Вуглеводи є основним дієтичним компонентом гречаної крупи. Також в ній присутні білок, багато необхідні мінерали і антиоксиданти. Гречану крупу безпечно вживати в їжу всім, за винятком невеликого відсотка людей, у яких може бути алергія на неї. Найчастіше вона зустрічається у тих, у кого вже є алергія на рис або латекс.

Гречана крупа має низький або середній глікемічний індекс, який викликає більш повільне зростання рівня цукру в крові після їжі, отже, вона безпечна для вживання в їжу пацієнтами з діабетом і корисна для тих, хто хоче поліпшити свій баланс цукру в крові. Підтримка хорошого балансу цукру допомагає підтримувати здоров’я.

Магній, мідь, клітковина, деякі білки та рослинні сполуки, такі як рутин, допомагають підтримувати гарне здоров’я серця. Гречана крупа містить найбільшу кількість рутину – один з кращих антиоксидантів серед злаків. Антиоксиданти захищають тканини організму від окисного стресу і уповільнюють процес старіння. Рутин захищає серце, знижує ризик утворення тромбів в кровоносних судинах, зменшує запалення і артеріальний тиск. Також було виявлено, що гречана крупа знижує рівень холестерину, який є фактором ризику серцево-судинних захворювань.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
МІГ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
ПОРОГИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Редактор Татьяна Ткаченко – редактор Мелитопольские ведомостиВ 2002 году редакция "МВ" создала свой первый сайт. Благодаря своей информативности, он сразу же стал популярным не только среди жителей Мелитополя и региона, но и далеко за пределами Украины. С появлением холдинга "МВ", мы поняли, что необходимо модернизировать имеющийся интернет-ресурс, разместив на нем самую полную информацию о Мелитополе, регионе, курортах Приазовья.
Каждый посетитель сайта может принять участие в его наполнении. Если у вас есть какая-либо горячая новость, интересная фотография, присылайте их нам - и вскоре они пополнят новостную ленту и фотогалерею. Заходите на форум, принимайте участие в обсуждении самых животрепещущих проблем. Именно в спорах всегда рождается истина.
Наша миссия: мы информируем жителей Мелитополя и региона обо всем, что наиболее значимо, полезно, интересно; мы представляем различные позиции, не навязывая ни одну из них.

Контакты

Учредитель:
ООО "Редакция "МВ"
Генеральный директор:
Михаил Кумок
Редактор:
Татьяна Ткаченко
Адрес:
72312, г. Мелитополь, ул. К. Маркса, 5
Телефоны:
приемная - 6-71-51
редактор - 6-88-98
отдел рекламы - 6-81-74
Веб-сайт:
www.mv.org.ua
E-mail:

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |