misto.zp.ua

Чому італійці їдять макарони і не гладшають

Їсти макарони та залишатися стрункими – досвід італійців

Італійці люблять пасту і залишаються стрункими. 

Українці полюбляють їсти макарони, які, як відомо, багаті на вуглеводи, споживання яких впливає на вагу й зовнішній вигляд. Проте італійці, споживаючи пасту щонайменше двічі на день, мають стрункий вигляд.  

Софі Лорен неодноразово казала: "Усім, що ви бачите, я зобов'язана пасті".

Проведене дослідження показало, що жителі Італії є однією з найстрункіших націй Європи. Ба більше, дослідження показало,  що саме вживання макаронів допомагає італійцям залишатися стрункими. Як це можливо? Ця італійська "магія" – зовсім не магія, а кілька простих правил, наслідувати які може кожен.

Зберігати стрункість італійцям допомагає поміркованість – вони не їдять до насичення. Їм достатньо однієї порції пасти. Вони їдять недоварені в нашому розумінні макарони, приготовлені al dente. Як прихильники середземноморської дієти, італійці споживають багато свіжих овочів, риби, морепродуктів разом з пастою, уникають червоного м’яса та продуктів перероблювання. Соуси, які італійці використовують для пасти, готуються з якісних інгредієнтів – помідорів, оливкової олії, різноманітних спецій. Під час їжі вони нікуди не поспішають.

Як їсти макарони та не гладшати

- По-перше, потрібно вживати корисні макарони – з борошна твердих сортів, бажано з цільнозернового борошна, або житні чи гречані. Цільнозернові макарони містять багато корисних речовин, клітковину, яка покращує травлення і дозволяє довше відчувати ситість. Такі макарони допоможуть уникнути закрепів і проблем зі шлунком. Цей вид макаронів можна інколи вживати діабетикам, оскільки вони мають нижчий глікемічний індекс.

- Їжте пасту меншими порціями – 200-250 г вареної пасти з додаванням риби, овочів, горіхів, якісної оливкової олії, морепродуктів. Споживайте будь-яку пасту з великою кількістю овочів.

- Їжте макарони al dente – вживання переварених макаронних виробів призводить до раптового стрибка рівня глюкози в крові – голод швидко повертається.

- Перед вживанням охолоджуйте пасту – прохолодні макарони матимуть менше калорій, ніж ті, які з'їли одразу після варіння, і їхній глікемічний індекс також буде нижчим. Хворі на цукровий діабет саме так найчастіше вживають пасту – охолоджують її в холодильнику і розігрівають перед вживанням.

- Уникайте калорійних соусів – відмовтеся від вершків. Не використовуйте кетчуп і майонез.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
MISTO.ІНФОРМ
ПОЗИЦІЯ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОРОГИ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Редактор Татьяна Ткаченко – редактор Мелитопольские ведомостиВ 2002 году редакция "МВ" создала свой первый сайт. Благодаря своей информативности, он сразу же стал популярным не только среди жителей Мелитополя и региона, но и далеко за пределами Украины. С появлением холдинга "МВ", мы поняли, что необходимо модернизировать имеющийся интернет-ресурс, разместив на нем самую полную информацию о Мелитополе, регионе, курортах Приазовья.
Каждый посетитель сайта может принять участие в его наполнении. Если у вас есть какая-либо горячая новость, интересная фотография, присылайте их нам - и вскоре они пополнят новостную ленту и фотогалерею. Заходите на форум, принимайте участие в обсуждении самых животрепещущих проблем. Именно в спорах всегда рождается истина.
Наша миссия: мы информируем жителей Мелитополя и региона обо всем, что наиболее значимо, полезно, интересно; мы представляем различные позиции, не навязывая ни одну из них.

Контакты

Учредитель:
ООО "Редакция "МВ"
Генеральный директор:
Михаил Кумок
Редактор:
Татьяна Ткаченко
Адрес:
72312, г. Мелитополь, ул. К. Маркса, 5
Телефоны:
приемная - 6-71-51
редактор - 6-88-98
отдел рекламы - 6-81-74
Веб-сайт:
www.mv.org.ua
E-mail:

Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |