misto.zp.ua

Чи можна розраховувати на медичну допомогу, якщо не підписали декларацію з лікарем?

Чи можна розраховувати на медичну допомогу, якщо не підписали декларацію з лікарем?

 
Чи можна розраховувати на медичну допомогу, якщо не підписали декларацію з лікарем?

З 1-го квітня Міністерство охорони здоров’я України припинило фінансування послуг у закладах первинної медичної допомоги для тих пацієнтів, які не підписали декларації з сімейними лікарями. Чи зможуть тепер українці отримати медичну допомогу без декларацій?

До 1-го квітня медичні заклади первинки отримували гроші від Національної служби здоров’я за всіх пацієнтів – тих, хто уклав декларації, та тих, хто цього не зробив. З початку цього місяця НСЗУ вирішено припинити оплату за пацієнтів з «червоного списку» (ті, які не підписали декларації з сімейними лікарями), через високий відсоток підписаних декларацій.

Та це не означає, що не будуть надавати невідкладну допомогу пацієнтам, які не підписали декларацію з лікарем. Якщо звернеться людина з високою температурою або тиском, блювотою, проносом та з будь-яким іншим невідкладним станом, його приймуть. Це регламентується Наказом МОЗ №503 «Про затвердження Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, та форми декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу». Спочатку стабілізують стан, потім запропонують підписати декларацію.

Пацієнтам без декларації не варто розраховувати на плановий медогляд, електронний рецепт на «Доступні ліки» та інші послуги, за які сплачує НСЗУ. За це потрібно буде сплачувати самостійно. Проте, скільки будуть коштувати послуги, поки що невідомо.

Підписати декларацію можна в будь-який момент. Часових обмежень немає. Для того, аби підписати декларацію з лікарем необхідно звернутися до Центру первинної медико-санітарної допомоги. При собі мати паспорт, ІПН, свідоцтво про народження дитини (якщо договір буде підписуватися за неї), для дітей від 14 років – ID-картку, мобільний телефон.

Віднедавна дізнатися про кількість лікарів та підписаних декларацій у медичних закладах можна он-лайн.

Інна Богдан


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
MISTO.ІНФОРМ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Мы рады видеть Вас на онлайн страницах региональной "Рациональной газеты" - теперь мы не только на прилавках и в почтовых ящиках Вашего дома, но и на Вашем мониторе. Ценность информации гарантируем!
Что такое "Рациональная газета"?
Это актуальные новости всего региона, большое количество бесплатных объявлений, свежая реклама от организаций и предпринимателей, программа передач, вакансии, погода, гороскопы, анекдоты, детская страничка, афиша, знакомства, SMS-рубрика, кулинарные рецепты, сканворды. Нужно больше? Без проблем - свяжитесь с нами и поделитесь своими идеями.
Мы с радостью выслушаем Вас!
А еще у нас проводятся постоянные акции
- Вы можете выиграть бесплатную дополнительную подписку или интересную книгу, для этого достаточно подписаться на нашу газету.

Контакты

Издатель:
Смольянинова Т.А.
Адрес:
69005, г. Запорожье, ул. Гагарина, 3/31
Наши телефоны:
(061) 220-85-54, (066) 064-51-97, (095) 598-99-47
Веб-сайт:
rgazeta.com
E-mail:
rgazeta1@ukr.net
Подписной индекс:
99249

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в