misto.zp.ua

Біль у суглобах це назавжди?

Біль у суглобах це назавжди?

Біль під час фізичних навантажень, ранкова скутість, а подекуди навіть помітна деформація суглобів – усе це схоже на ознаки артрозу. Це поширене захворювання знайоме багатьом українцям, адже на кожні 100 тисяч населення близько 2200 осіб мають артроз.1

Одна з причин виникнення патології – вікові зміни хрящової тканин, але інколи недуга проявляється навіть у молоді. Чи лікується артроз та як його подолати?

Де виникає артроз

Остеоартроз або просто артроз – це не одне захворювання, а ціла група. Але в основі кожної з патологій лежить дегенерація суглобового хряща. Зміна веде до витончення хрящової тканини, розростання кістки чи навіть її оголення. Друга назва захворювання (остеоартроз) якраз вказує на те, що страждає не лише хрящ, а й кістка (з грецької osteon).

Захворювання може виникнути у будь-якому з суглобів нашого тіла, а їх близько 300! Залежно від того, де саме локалізувався артроз, ознаки його присутності можуть дещо відрізнятися. Але майже всі артрози – деформуючі, тобто вони змінюють будову суглоба та заважають його роботі.

Недуга «полюбляє» великі кістки – кульшові, колінні, плечові чи ліктьові. Якщо уражено 3 та більше суглобів, говорять про генералізований артроз.

Чи можна вилікувати недугу?

Так, артроз можна вилікувати, але результат залежить від багатьох чинників, наприклад віку, стадії ураження суглобів, а також правильно підібраної терапії.

Адекватне лікування – завжди комплексне, воно поєднує фізіотерапевтичні та медикаментозні методи. Важливим є обмеження навантаження на уражений суглоб та дотримання всіх рекомендацій лікаря. Але у будь-якому випадку потрібно розуміти, що лікування тривале, швидко позбутися недуги не вийде. Чим скоріше було проведено обстеження та поставлений діагноз, тим більше шансів на нехірургічне лікування.

Але навіть після одужання неможна нехтувати рекомендаціями. Кращий запобіжний захід для такого захворювання, як артроз, – профілактика та помірні фізичні навантаження.

Як під час лікування, так і в якості запобіжної міри, лікар може назначати хондропротектори. Це препарати, які сприяють відновленню та підтримці хрящової тканини, уповільнюють руйнування суглоба та прогресування хвороби, полегшують біль, перешкоджають деформації суглоба та кістки.

Вдалим поєднанням є глюкозамін та хондроїтину сульфат – це два хондропротектори, що містяться у складі препаратів Терафлекс®* та Терафлекс® Адванс. Вони полегшують симптоми артрозу під час загострення та сприяють відновленню хрящової тканини. Формула Терафлекс® Адванс містить ібупрофен, що допомагає зняти гострий біль.

----

*Реклама лікарських засобів. Перед застосуванням необхідно обов’язково проконсультуватися із лікарем та ознайомитися з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Реєстраційні посвідчення МОЗ України: Терафлекс® капсул № 60, № 120 UA/7749/01/01 від 17.01.2018, Терафлекс® Адванс № 60, № 120 UA/4142/01/01 від 22.12.2020.

1. Коваленко В.М., Корнацький В.М., Шуба Н.М. та ін. Ревматичні хвороби в Україні: сучасний стан проблеми і надання медичної допомоги та шляхи покращання. — К., 2004. — С. 23-26.

2. M. H. Atkinson, «Остеоартроз». Medecin de famille canadien vol. 30 (1984): 1503-7.


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ПОЗИЦІЯ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Розділ "Новини Запоріжжя" - це найвичерпніша інформація про події та події у найголовніших сферах: політиці, економіці, культурі, мистецтві, освіті. Крім цього розділ містить актуальні репортажі. Стрічка новин, що постійно оновлюється, Запоріжжя та області завжди містить найактуальнішу та корисну інформацію про наш регіон

Контакты

Контактна інформація знаходиться у розділі Контакти | Про нас

Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в