misto.zp.ua

Ігор БАТРАК: «2019-й рік був для нас часом викликів та конкретних справ»

Ігор БАТРАК: «2019-й рік був для нас часом викликів та конкретних справ»

Новорічні та Різдвяні свята – це прекрасна пора, в очікуванні якої кожен, озираючись назад, намагається підвести підсумки року, що минає, та будує плани на майбутнє. Ми неодноразово розповідали про життя Великобілозерської ОТГ, яка є однією з найпотужніших громад Запорізької області.

 

Але напередодніНового року знову вирушили у відрядження, щоб дізнатися, з якими здобутками об’єднана громада вступає у 2020 рік. Саме вони та плани на майбутнє стали темою розмови з керманичем Великобілозерської ОТГ Ігорем Батраком.

 

– За три роки існування громади для покращення якості життя її мешканців зроблено багато. Чи є серед цих справ ті, які ви вважаєте найбільш значущими?

 

– Найголовнішим я назвав би те, що коли земляки довірили мені очолити громаду, разом з командою ми не допустили подальшого розвалу району. Від самого початку поставили перед собою мету працювати для людей, у цьому напрямку рухаємося й зараз. Якщо казати про сьогодення, перш за все, це капітальний ремонт водопровідної мережі по вулицях Дніпровській та Челябінській села Велика Білозерка. Сьогодні ці роботи вже наближаються до завершення.

 

Впродовж 2019 року, як завжди, була приділена пильна увага освітній сфері. Насамперед, Великобілозерському навчально-виховному комплексу №1, який є опорним закладом. При наявності фінансів підтримуємо й школи-філії. За кошти, які залишилися з освітньої субвенції, та частини з місцевого бюджету, ми зробили ремонт у класних кімнатах, де навчаються першокласники. Крім цього, придбали для НВК нові меблі у класи та лінгафонний кабінет для вивчення англійської мови. А ще - побудували два сучасних міні-футбольних поля. Одне у НВК №1, друге – у загальноосвітній школі №5. Сподіваюсь, що невдовзі ми зможемо зробити третє таке поле у ЗОШ №3.

У вересні 2019 року розпочали капітальний ремонт та реконструкцію із застосуванням енергозберігаючих технологій Будинку культури. Він повністю змінив свій вигляд, а ще там з’явилося опалення. Крім того, в мене є одна дуже велика мрія – облаштувати у Будинку культури кінотеатр.

 

– Зовнішній вигляд змінила й площа біля Великобілозерської сільради. Тепер її прикрашає старовинний паркан, а через дорогу, поруч з адмінбудівлею, з’явилася криниця...

 

– Паркан біля сільради був і раніше, але майже на 70% він знаходився в землі. Ми запланували відгородити комунальні об`єкти від проїжджої частини. Коли паркан викопали, то побачили, що він був виготовлений в XIX столітті і зберігся дуже добре. Коштами громади ми відновили його і встановили знову. Раніше в центрі села стояв храм Преображення Господнього. Всі будинки, які є навколо, були частиною храмового комплексу. Це церковно-парафіяльна школа, будинок священика, хрестильня тощо. Всі вони збереглися й до сьогодні. В першому знаходиться музична школа, в другому – бібліотека, в третьому – сільська рада, в четвертому – центральна аптека. Паркан є «свідком» тих часів. Криницю навмисно ніхто не шукав. Ми знали, що вона там знаходилась, але вже давно її було засипано. Коли ми відрили її, то по цегляній кладці побачили, що й вона збудована в XIX столітті. Зовнішній вигляд криниці також відновили.

 

– Чи є у вас заповітна мрія, яку ще не вдалося втілити в життя?

 

– Безумовно! І пов'язана вона з розбудовою нашої громади. На території, а саме по вулиці Яблуневій, є сільський будинок культури, який, на відміну від багатьох інших, перебуває у гарному стані. Ми зробимо в ньому капітальний ремонт, а потім передамо його на баланс РКЗ «Великобілозерська ДЮСШ». Для чого це потрібно? Щоб наші діти мали можливість займатися спортом не тільки влітку на футбольних полях, а й у будь-яку іншу пору року. Свого часу я працював спортивним інструктором, потім тренером, тому добре розумію, наскільки це важливо.

 

Досягнення наших спортсменів вражають. У селі Велика Білозерка є приватний бійцівський клуб «Степові вовки». Один з його вихованців - Ігор Романенко - брав участь у чемпіонаті світу з кікбоксінгу, який проходив в Ірландії, і посів там 2-е та 3-е місця. Інші спортсмени неодноразово перемагали на змаганнях обласного та всеукраїнського рівня. Це гідний приклад для наслідування. Тому конче потрібно, щоб наші діти мали комфортні умови для тренувань.

 

– Яким би талановитим не був керівник, без команди фахівців-однодумців навряд чи він зможе щось зробити. Хто сьогодні входить до вашої команди?

 

- Моя команда - це ті, хто працює пліч-о-пліч зі мною. Цепрофесіонали, лідери і однодумці, для яких не існує нічого неможливого. Коли є одна командна мета –працювати для людей і творити зміни на краще. Я знаю, скільки енергії, ідей, думок вони віддають громаді, як багато вони працюють, щоб наші жителі швидше побачили зміни, щоб відчули турботу, щоб повірили в нашу справу, у нашу команду, у нашу громаду.

Ціную вашу віддану роботу, дякую за підтримку і надійне командне плече! Кожен наш крок, кожна зміна, кожна наша перемога – це спільна перемога!

 

– Незабаром ми будемо святкувати Різдво Христове. Що б ви побажали своїм землякам?

 

–2019 рік був для нас часом викликів та конкретних справ. Ми здолали труднощі - і це добре. 2020-й ставить перед нами інші завдання і відкриває нові перспективи. Тільки спільними зусиллями ми зможемо вирішити актуальні проблеми життєдіяльності нашої громади.

 

Користуючись нагодою, хочу подякувати кожному мешканцю Великобілозерської ОТГ за розуміння необхідності змін та підтримку наших починань. А ще за працю, терпіння та віру в майбутнє! Щиро вітаю вас із Новим роком та Різдвом Христовим! Від всієї душібажаю міцного здоров’я, добра, злагоди та миру. Нехай майбутнє для всіх нас та наших родин буде світлим, радісним та щасливим!

Володимир БУТ, фото Володимира САЛЬНІКОВА


 

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.

Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Лента статей
MISTO.ІНФОРМ
ДІТИ ЗАПОРІЖЖЯ
МІГ
ПОЗИЦІЯ
ПОРОГИ
МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ
ІНДУСТРІАЛЬНЕ ЗАПОРІЖЖЯ
РАЦИОНАЛЬНАЯ ГАЗЕТА (АРХИВ)
ЗАПОРІЗЬКА СІЧ (АРХІВ)
РОСТ (АРХИВ)
КЛЯКСА. ГАЗЕТА ДЛЯ ШКОЛЬНИКОВ (АРХИВ)
СОДРУЖЕСТВО (АРХИВ)
ПРАВДА (АРХИВ)
УЛИЦА ЗАРЕЧНАЯ (АРХИВ)
ЗАПОРОЖСКИЙ ПЕНСИОНЕР (АРХИВ)
ВЕРЖЕ (АРХИВ)
МРИЯ (АРХИВ)
НАДЕЖДА (АРХИВ)
ГОРОЖАНИНЪ (АРХИВ)
БЕРДЯНСК ДЕЛОВОЙ (АРХИВ)
ОСТРОВ СВОБОДЫ (АРХИВ)
ЖУРНАЛ ЧУДО (АРХИВ)
БЕЛАЯ СТРЕЛА (АРХИВ)
ЗНАМЯ ТРУДА (АРХИВ)
АВТОПАРК (АРХИВ)
МИГ по ВЫХОДНЫМ (АРХИВ)
Про СМИ

Сергей Знаменский - шеф-редактор газеты ПозицияНазвание издания Всеукраинская об- щественно-полити - ческая газета  "Позиция" говорит само за себя - мы имеем своё обоснованное мнение по ряду концептуальных вопросов общественно-политической жизни страны. Среди приоритетных направлений нашей работы: критичный подход к оценке работы власти любого уровня; направленная журналистская работа по реализации идей построения гражданского общества в Украине; устоявшиеся моральные ценности; следование принципам журналистской этики; вопросы интеграции Украины в цивилизованное сообщество; духовные ценности славянских народов.

Коллектив редакции использует аналитический подход при подготовке своих материалов, рассчитанных на самый широкий возрастной и социальный диапазон, но в первую очередь - на думающего собеседника, небезразличного к окружающему нас миру.

Контакты
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в