Для жінок немає якихось особливих бліндажів чи «легких» завдань: як Анастасія Шевченко з Запоріжжя третій рік боронить Україну

02.10.2024

Для жінок немає якихось особливих бліндажів чи «легких» завдань: як Анастасія Шевченко з Запоріжжя третій рік боронить Україну

Запорізька журналістка Анастасія Шевченко у 23 роки приєдналась до лав ЗСУ. За майже три роки в Збройних Силах військова була в найгарячіших напрямках, отримала контузію і після невеликої  реабілітації знов стала в стрій.

Журналісти Forpost  розпитали у захисниці про особливості служби для жінок, виклики та перебування на лінії фронту.

Анастасія Шевченко

Продовжує службу попри контузію

У цивільному житті Анастасія працювала журналісткою на «Суспільному». Але швидко змінила свій профіль роботи. Дівчина каже: батьки до останнього сподівалися, що для неї не знайдеться місця в армії. Проте таке місце знайшлося.

«Від самого початку повномасштабного вторгнення я для себе усвідомила, що бути у пікселі – це нова необхідність. Для себе я вибору не залишила. Я одразу хотіла бути потрібною. Батьки сподівалися, що мене не візьмуть. Тоді мені було 23 роки, зараз — 26. Але тоді мені не відмовили. Я пройшла базову підготовку та перевелася у 44 окрему механізовану бригаду, яка знаходиться на Харківському напрямку. Вже 1 рік та 3 місяці я на передовій», — розповідає дівчина.

Анастасія Шевченко

Не зважаючи на те, що батьки були не готові віддавати дочку до лав армії, вони з першого дня підтримують Настю. Дівчина зізнається, що знає, скільки б років їй не було та чим би вона не займалася, для батьків – вона завжди їх маленька дівчина. Водночас – сильна та вольова.

Настя на війні отримала контузію, коли в 10 метрах розірвалася ракета. Але дівчина не пішла зі служби та продовжує наближати перемогу, як і інші військові на фронті.

Анастасія Шевченко

До умов можна пристосуватися

На службі немає умов, до яких люди звикли у цивільному мирному житті. В перші дні особливо відчувається нестача банальних побутових речей. Але, як запевняє Анастасія, до всього можна пристосуватися.

Анастасія Шевченко

«Передова – це не комфортабельне життя, але до всього можна пристосуватися. Жінки та чоловіки знаходяться у рівних умовах. Для жінок немає якихось особливих бліндажів чи «легких» завдань. Навіть на передовій можна купатися, прати одяг тощо. Ми всі розуміємо, де ми знаходимось та чому. Головне наразі – поставити крапку у війні та жити у цивільному житті. Ми намагаємось цього досягти», — говорить військова.

Анастасія Шевченко

Успіхи на передовій та злочини РФ

Звичний день Анастасії починається о 5 ранку. Потім – виїзд на позиції. Дівчина на посаді прес-офіцера фіксує успіхи українських військових на передовій, а також – злочини армії РФ.

«У бойовій бригаді ніколи не сидиш на одному місці. Це постійні виїзди на позиції, обстріли, атаки окупантів. Ми живемо одним днем та кожного дня ризикуємо життям. Я фіксую цю війну – це історії військових, які у звичному житті були слюсарями, водіями, менеджерами – всі ми вийшли з зони комфорту – та тримаємо фронт», — розповідає Анастасія.

Анастасія Шевченко

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |