Провели круглий стіл "Рада ветеранів: від служби до лідерства у громаді"

02.10.2024

Провели круглий стіл "Рада ветеранів: від служби до лідерства у громаді"

Про шляхи залучення ветеранів і ветеранок до суспільно-політичного життя Запоріжжя, про готовність людей з військовим досвідом співпрацювати з органами місцевої влади, а також про можливості покращення життя ветеранів в нашому місті говорили під час круглого столу "Рада ветеранів: від служби до лідерства у громаді".

Цей захід організовано благодійною організацією «БФ «РУБІКОН ВОЛІ» за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та британської допомоги від уряду Великої Британії.

У публічних обговореннях взяли участь ветерани війни, представники міської влади та громадськості, благодійники, активні громадяни міста. До круглого столу доєдналася і секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко.

- Війна створює нових провідників суспільства. Це більше не політики чи бізнес, як вважалося в мирний час. Відтепер - це наші Захисники, оскільки вони користуються заслуженою довірою нашого суспільства. Я хочу, аби наші Захисники і Захисниці співпрацювали з органами місцевої влади. Саме для цього ми і створили Раду ветеранів, - акцентувала пані Регіна.

У рамках круглого столу учасники заходу ознайомилися з пріоритетними напрямками діяльності Ради ветеранів як консультативно-дорадчого органу, її структурою та можливостями в покращенні життя ветеранів війни міста.

- У першу чергу Рада ветеранів потрібна для ефективної комунікації між ветеранами та органами місцевого самоврядування: для формування відповідних рішень ми збираємо і передаємо інформацію про нагальні потреби ветеранів. По-друге, це координація зусиль щодо роботи з питань соціальної та правової допомоги, покращення ветеранської політики у громаді, адже завдання держави і громади – успішна реінтеграція ветеранів і ветеранок до цивільного життя, - роз’яснив аналітик благодійної організації «БФ «РУБІКОН ВОЛІ», ветеран російсько-української війни, член Ради ветеранів Максим Кушнір.

Безперешкодне отримання захисниками медичних послуг та покращення їх якості, соціальна адаптація ветеранів, залучення їх до національно-патріотичного виховання молоді, проведення профорієнтаційних заходів, створення безбар’єрного простору – це не повний список питань, що входять в зону уваги Ради ветеранів.

Крім того, присутнім презентували оновлений та доповнений «Соціальний путівник Захисників і Захисниць», що містить докладний алгоритм дій та перелік документів для отримання необхідних послуг, а також контакти установ, що надають допомогу ветеранам. Серед корисної інформації путівника й посилання на нормативну базу, що регулює права і обов'язки ветеранів.

Формат круглого столу "Рада ветеранів: від служби до лідерства у громаді" відкрив нові перспективи співпраці ветеранської спільноти, громадських діячів і запорізької влади на засадах відкритості і доступності.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |