Звернення з нагоди вшанування Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи

26.04.2024

Звернення з нагоди вшанування Дня пам’яті Чорнобильської катастрофи

38 років тому сталася аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції. На українській землі відбулася найбільша техногенна катастрофа в історії людства.

Україна сповна відчула на собі результат цієї страшної події. Наші люди відчули. Як на фізичному, так і на ментальному рівні. Але вже тоді - багато років тому - ми довели, що є незламними. І готові боротися з будь-якою загрозою, яка стоїть під нашим порогом. Навіть якщо це атомне полум’я.

Я вдячна всім ліквідаторам Чорнобильської катастрофи, які зробили надможливе для того, щоб ми могли жити. Щоб ми могли пам’ятати про ці страшні події, адже без знання минулого неможливо збудувати майбутнє.

Зараз ми боремося за своє з ворогом, який не цурається нічого. Навіть повторення події, яка сколихнула весь світ та вбила сотні тисяч людей. Але попри всі загрози, шантажі та виклики, ми не зупинимося.

Україна не зупиниться. Запоріжжя не зупиниться.

Схиляюся перед героїзмом ліквідаторів. Перед всіма, хто віддав своє життя і здоров’я заради безпечного майбутнього, без перебільшення, всієї планети.

Пам’ятаємо про цю подію. Пам’ятаємо про мужність цих людей. Пам’ятаємо про величезний подвиг.

Секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |