Запорізькій малечі розповіли про історію України за допомогою квесту

24.01.2023

Запорізькій малечі розповіли про історію України за допомогою квесту

Пісня солов’їна, традиційні страви, історія та культура - це ті складові, що характеризують незалежну українську державу. Саме на цих елементах і був побудований квест для малечі, що складався з декількох етапів. Перша локація "Готуємо разом" – тут дітлахи навчилися ліпити вареники із картоплею.

За словами організаторів квесту, мета гри - дати дітям змогу доторкнутися до традицій українців, об'єднати у спільній справі та поглибити їхні знання про День Соборності України.

-Від сходу до заходу, від півночі до півдня ми єдина нація, якої б національності ми б не були, якими б мовами ми не розмовляли, ми завжди зрозуміємо мову добра, миру, справедливості, любові. Цю мову розуміють у всьому цивілізованому світі, - розповіла авторка квесту, культорганізаторка Олена Каменєва.

Ще однією розвагою для дітей був пісенний конкурс. Учасники виконували патріотичні твори та народні пісні.

Окрім пісень та кулінарії, малеча збирала з пазлів карту України, водночас вивчаючи міста та кордони держави. Також діти вчилися особливостям техніки петриківського розпису і найголовніше - кожна дитина визначила для себе поняття соборності.

- Це коли щось треба робити для ЗСУ, допомагати їм, ліпити пиріжки, давати їм гроші, щоб вони перемогли, вигнали цих орків з України, щоб Україна стала кращою і красивішою, - розповів учасник квесту Матвій.

У квест-грі взяли участь діти від 8 років, деякі з них є вимушеними переселенцями з Донецької області. Тематичні заходи у нашому місті проводяться не вперше, і організатори запевняють - незабаром малечу знову чекають нові цікаві події.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в