Запоріжці заборгували підприємству "Вельтум" чималу суму коштів

02.06.2022

Запоріжці заборгували підприємству "Вельтум" чималу суму коштів

Бригада ремонтників в середньому протягом дня ремонтує близько 20-30 контейнерів. А ті, що не підлягають відновленню на місці, реанімує на підприємстві. Усе через те, що дехто викидає в сміттєбаки будівельне сміття, що спричиняє перевантаження. У деяких контейнерах знаходили і скло, якого там не повинно бути. Від цього баки теж стають непід'ємними. Крім того, деформуються їхні стінки.

- Були факти, що мешканці складали скло в контейнери, машина не змогла їх забрати, бо вони були перевантажені. Скло деформує стінки, якщо є такі випадки, просимо складати поруч на контейнерних майданчиках, бо не можна складати їх в контейнери, - розповіла начальниця господарського відділу компанії "Вельтум - Запоріжжя" Оксана Кузнєцова.

Загалом сміттєбак має об'єм 1,1 метр кубічний. Перевантаження його понад 200 кілограмів призводить до виведення з ладу коліс. Псується і сміттєвоз, адже підняти тару та забрати сміття спецтранспорт не в силах. Проблем підприємству додають і вандали, які підпалюють пластикові контейнери. З початку року в такий спосіб було знищено більш ніж півсотні сміттєбаків. З них протягом травня - понад чотири.

- Дані контейнери вже не підлягають подальшій експлуатації і ми вимушені проводити закупівлю нових, щоб встановити їх на точки, де були спалені попередні. Дуже хочеться звернутися до населення міста з проханням берегти й цінувати те, що в нас є і складати в дані контейнери тільки побутові відходи. Всі інші види відходів в дані контейнери складати не можна, це призводить до пошкодження, деформації контейнерів, а також коліс і, як наслідок, поломки транспортних засобів, - додала Оксана Кузнєцова.

Пошуком вандалів, які знищують сміттєбаки, займаються правоохоронці. Але допомогти з цим можуть і містяни, які стали свідками такого правопорушення. В свою чергу працівники "Вельтуму" закликають запоріжців сплачувати за вивезення відходів. Нині завинили вже понад сімдесят мільйонів гривень. Найбільше заборгували мешканці багатоповерхівок. А для тих, хто виїхав за межі області чи за кордон, компанія здійснить перерахунок. Розраховувати на це можуть і родини, де є захисники, які боронять Україну.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |