Ворожі війська зосередилися на наступальних і штурмаових діях на Запорізькому напрямку — Олександр Тарнавський

25.12.2023

Ворожі війська зосередилися на наступальних і штурмаових діях на Запорізькому напрямку — Олександр Тарнавський

Основні зусилля противника були спрямовані на проведення наступальних та штурмових операцій на напрямках Авдіївського, Мар’їнського та Запорізького. Ворожі сили активно здійснювали піхотні атаки з використанням бронетехніки та авіації. Також були використані керовані авіабомби.

Про це повідомив у своєму телеграмі, командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

У зоні проведення операції сил об’єднаних українських військ «Таврія», ворог здійснив 16 авіаційних ударів, провів 40 бойових зіткнень та здійснив 906 артобстрілів.

Відомості свідчать про збільшення відмов військовослужбовців окупаційних сил брати участь у штурмових операціях, зокрема, у підрозділах 1-го армійського корпусу. Також зауважується, що цілі групи російських військових почали здаватися у полон. Це свідчить про ефективність сміливих та рішучих дій наших воїнів у протистоянні ворогу.

Загальні втрати ворожих сил за останню добу становили 402 особи. 8 ворогів здалися у полон.

Було знищено 42 одиниці військової техніки, зокрема 2 танки, 10 бойових броньованих машин, 5 артилерійських систем, 2 ракетно-стрілецькі засоби вогню, 17 безпілотних літальних апаратів та 2 спеціалізовані одиниці техніки. Ще 37 одиниць техніки противника отримали пошкодження. Серед знищеної техніки був танк Т-90М «Прорив», що становив певну гордість оборонпрому окупантів. Також було знищено 5 складів боєприпасів противника.

Нагадаємо, 24 грудня російські війська здійснили три атаки біля Роботиного та південнішого Гуляйполя Запорізької області.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |