Влада Запоріжжя почала боротьбу з малярійними комарами

27.05.2024

Влада Запоріжжя почала боротьбу з малярійними комарами

Попри війну чиновництво Запоріжжя не забуває про важливі справи — боротьбу з комарами, які можуть переносити небезпечні хвороби.  Адже у Запоріжжі на обліку є велика кількість анофелогенних водоймищ, де виплоджуються малярійні комарі. Вони переносять такі захворювання як малярія та дирофіляріоз. Для зменшення щільності заселення водойм личинками комарів та покращення ентомологічної ситуації проводиться обробка водоймищ біологічними препаратами, не шкідливими для риб, людей та тварин.

— Кожної весни співробітники Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб обстежують міські водойми на наявність личинок кровососних комарів. У разі їх виявлення надсилаються запити на виконання робіт з суцільної одночасної дезінсекції. Виконавець цих робіт – департамент муніципального управління міської ради – запланував провести дезінсекцію водоймищ загальною площею понад 180 гектарів. Ці роботи вже виконані у Шевченківському районі і зараз тривають у Комунарському. Загалом будуть оброблені анофелогенні водоймища в усіх районах Запоріжжя, — відзначили у мерії Запоріжжя.

Минулого тижня співробітники Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб виявили у пробах річкової та ставкової води личинки комарів. Відразу були заплановані роботи з дезінсекції, за яку взялися працівники підрядної організації.

— Ми обробляємо прибережну зону міських протоків, ставків і річок сертифікованим препаратом бактокуліцид. Він вбиває личинку комара, але не шкодить людям, рибам та птахам. Розпилюємо препарат уздовж самої кромки води, де зазвичай комарі відкладають личинки на водоростях, мушлях, камінцях. Таку дезінсекцію треба проводити кілька разів на сезон, — розповів працівник підрядної організації Владислав Моторенко.

Суму, яка направлена на боротьбу з комарами з міського бюджету, у мерії не оприлюднили.

Нагадаємо, у ЗОКЛ 34-річній жінці, пацієнтці на гемодіалізі, успішно пересадили нирку від матері

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |