У Запоріжжі з’явиться військова комендатура

15.08.2022


			У Запоріжжі з’явиться військова комендатура

Про створення військової комендатури у Запоріжжі заявила Ірини Верещук, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України під час відкриття транзитного хабу «Центру підтримки переселенців у Запоріжжі для евакуйованих жителів Херсонської області». 

Мета створення військової комендатури — владнати логістику цивільних осіб, які перетинають лінію розмежування. Ірина Верещук подякувала Залужному за прийняте рішення про створення комендатури й введення коменданта у Запоріжжі. Вона висловила надію, що нарешті це питання буде вирішено.

«Я знаю, що в Запорізькій області багато людей, які повертаються, їдуть знову під час обстрілів на територію більш безпечну і це вже набрало неправильних форм, коли люди ледве не влаштовують туристичні поїздки туди-сюди на лінії розмежування. Так не буде. Жодних комерційних рейсів там не буде. Ми чудово розуміємо, що бардак – це лише те, що грає на руку ворогові. Ми наведемо порядок і робимо це щодня», – раніше зазначала Верещук.

Нагадаємо, мешканець Мелітополя, після евакуації з окупованого міста, влаштував у Запоріжжі бізнес. За 5-10 тисяч гривень «бізнесмен» надавав цю послугу з вивезення чоловіків з території України. Крім того, чиновники створили корупційну схему з щоденним прибутком у 2 мільйони гривень. «Ділки» з Запорізької обласної військово-цивільної адміністрації, міськради й правоохоронні органи розробили цілу систему поборів із громадян, які мають перетинати лінію розмежування.

Источник: subbota.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |