У Запоріжжі створять Консультативну раду жінок загиблих Героїв

23.05.2024

У Запоріжжі створять Консультативну раду жінок загиблих Героїв

Одним з ключових напрямів оновленої роботи Запорізької міської ради є впровадження ветеранської політики, в рамках якої представники влади зараз опрацьовують питання увічнення пам'яті загиблих захисників та захисниць.

Саме для цього при Запорізькій міській раді буде сформовано Консультативну раду жінок загиблих (померлих) героїв (захисників) України. Першим кроком у формуванні цієї ради стала зустріч секретаря міської ради Регіни Харченко з дружинами та матерями загиблих військовослужбовців. До зустрічі долучилися фахівці департаменту соціального захисту населення та управління внутрішньої політики міськради, а також психологиня, яка працює з військовими.

- Ми хотіли б сформувати Консультативну раду жінок загиблих (померлих) героїв (захисників) України. Планується, що до складу ради ввійдуть матері та дружини загиблих захисників України та представники структурних підрозділів Запорізької міської ради. Основною метою цієї координаційної ради буде саме увіковічнення пам’яті захисників України, - зазначила Регіна Харченко.

Під час зустрічі представники влади та рідні загиблих військових обмінялися думками з приводу концепції увіковічнення пам’яті загиблих захисників та захисниць у Запоріжжі. Зокрема, зупинилися на питаннях доопрацювання системи встановлення призм на Алеї Героїв, створення механізму перейменування вулиць, встановлення меморіальних дощок та табличок з іменами Героїв у школах, де вони навчалися, та будинках, в яких жили, облаштування тематичних музеїв в освітніх закладах.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Регіна Харченко зазначила, що всі питання, які були сьогодні підняті, зафіксовані та будуть опрацьовані найближчим часом, а відповіді на них озвучать під час наступної зустрічі.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |