У лікарні побудують сонячну електростанцію

29.04.2024

У лікарні побудують сонячну електростанцію

Нещодавно місто Запоріжжя підписало Меморандум з громадською організацією «Екоклуб», яка залучає міжнародних донорів до енергозберігаючих проєктів по всій Українї. Спільно з організацією планується побудувати сонячну електростанцію на території КНП «Міська дитяча лікарня №5». Це дозволить зменшити власні видатки на споживання електричної енергії і забезпечити безперебійну роботу комунального багатопрофільного дитячого медзакладу в критичних ситуаціях.

- Споживання електроенергії значно зменшиться, оскільки влітку вентиляційне обладнання, яке споживає досить велику кількість енергії, буде працювати за допомогою енергії сонця. В зимовий час - енергії від сонячних електростанцій буде менше. Можна на сьогоднішній день сказати, що споживання власного виробництва зможе замістити до 50% власного споживання. Тобто зараз кожен кіловат можна поділити на два, - розповів заступник директора департаменту, начальник управління енергетичного менеджменту та інвестицій департаменту економічного розвитку Запорізької міської ради Борис Розсоха.

Наразі електроживлення лікарні здійснюється за рахунок підключення до загальної мережі. Перебої в роботі системи електрозабезпечення негативно вливають на процес лікування, стан здоров’я важкохворих пацієнтів та надання медичної допомоги, у тому числі реанімаційної, пацієнтам дитячого віку, зокрема: дітям з інвалідністю, дітям вимушено переміщених осіб та іншим.

Реалізація проєкту зі встановлення сонячних панелей на базі КНП «Міська дитяча лікарня № 5» матиме низку переваг:

  • забезпечить стале функціонування систем життєзабезпечення лікарні, безперебійну роботу критичного медичного обладнання (інкубатори новонароджених, апарати ШВЛ, гемодіаліз тощо);
  • зменшить зовнішнє споживання електричної енергії та знизить витрати на комунальні послуги до 30 %;
  • заощадить бюджетні кошти на оплату спожитої електроенергії, які в подальшому можна буде перерозподілити на розвиток та модернізацію систем життєзабезпечення лікарні.

- На сьогодні забезпечення сталого електроживлення є невід’ємною частиною надання безперебійної медичної допомоги. У лікарні надається медична допомога не тільки дітям від народження й до старшого віку, а також всім, хто тут лікується, або травмованим у критичних станах дітям. Тому будь-який збій у роботі системи електроживлення може дуже негативно відобразитися на стані або роботі критичного обладнання, що забезпечує підтримку життєво важливих функцій організму. Може негативно позначитися на здоров’ї або навіть, у деяких випадках, на житті пацієнтів, - розповіла заступниця директора КНП «Міська дитяча лікарня №5» Ірина Дюжник.

Для довідки: комунальне некомерційне підприємство «Міська дитяча лікарня № 5» – це багатопрофільна дитяча лікарня у місті Запоріжжі на 385 ліжок, в 11 клінічних відділеннях якої сконцентровано всі види надання спеціалізованої медичної допомоги дитячому населенню: стаціонарної, консультативної, амбулаторно-поліклінічної, виїзної, інтенсивної терапії, у т.ч. новонародженим та недоношеним новонародженим дітям.

Щороку на базі лікарні отримують кваліфіковану стаціонарну та консультаційну медичну допомогу понад 90-135 тис. пацієнтів м. Запоріжжя та Запорізької області. У відділенні планової та екстреної хірургії щороку проводиться близько 2 000 оперативних втручань, з них майже 50% - невідкладні стани. Близько 300-400 малоінвазивних втручань, що становить 40 % від усіх операцій на черевній порожнині у дітей.

У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених (12 ліжок) надається екстрена медична допомога новонародженим дітям, у т.ч. з різноманітними тяжкими вадами розвитку, недоношеним з критично низькою масою тіла при народженні (від 500 г), та дітям, що потребують екстреної медичної, хірургічної допомоги.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |