Російські нацисти нищать житлову та цивільну інфраструктуру на Запоріжжі

06.06.2023

Російські нацисти нищать житлову та цивільну інфраструктуру на Запоріжжі

Минулих вихідних російські терористи скинули на територію Запорізької області авіабомби, гатили з артилерії та реактивних систем залпового вогню, застосували БПЛА. Вкотре в зоні ураження опинилися населені пункти Василівського та Пологівського районів. У результаті збройної атаки в містах і селах зруйновано житлову та цивільну інфраструктури. На щастя, обійшлося без людських жертв.

За інформації ГУНП в Запорізькій області, упродовж двох днів до органів поліції надійшло 28 повідомлень про руйнування у 22 населених пунктах області. Під атаку ворога потрапили Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Ольгівське, Новоандріївка, Мала Токмачка, Малинівка, Чарівне, Червоне, Преображенка, Полтавка, Єгорівка, Новоданилівка, Білогір’я, Гуляйпільське, Щербаки, Червона Криниця, Нове, Темирівка, Степове, Кам’янське, Малі Щербаки.

Поліцейські зафіксували наслідки атаки авіабомбами по Гуляйполю – зруйновані житлові та господарські будівлі, сільгосптехніка, адмінприміщення інфраструктурних об’єктів. Також під артприцілом ворога опинилися жителі Оріхова та довколишніх сіл – пошкоджені їхні домівки та транспортні засобі.

Докази воєнних злочинів задокументували правоохоронці. За зібраними матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 КК «Порушення законів та звичаїв війни».

Нагадаємо, у тимчасово окупованому селищі Приазовське Запорізької області російські  нацисти відкрили виборчу дільницю. Деякі місцеві зрадники охоче працювали на пропагандистів — приходили на дільницю, щоб створити ілюзію політичного життя на ТОТ. Вони «голосували», посміхаються на камери з бюлетенями, тим самим полегшують роботу українських правоохоронців.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в