Правоохоронці повідомили про підозру освітянці, яка пішла на співпрацю з окупантами на ТОТ Запорізької області (ФОТО)

25.12.2023

Правоохоронці повідомили про підозру освітянці, яка пішла на співпрацю з окупантами на ТОТ Запорізької області (ФОТО)

Жінка очолила місцевий навчальний заклад, організовувала освітній процес та проведення виховної роботи за стандартами освіти рф.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Запорізькій області.

Жителька тимчасово окупованої території Мелітопольського району добровільно погодилася співпрацювати з окупантами. За причетність до колабораційної діяльності фігурантці може загрожувати до 12 років ув’язнення.

Після окупації військами рф Мелітополя та району 44-річна вчителька іноземної мови підтримала нову самопроголошену владу. Зрадництво стало для освітянки кар’єрним рушієм - невдовзі вона очолила «Государственное казенное учреждение Запорожской области «Константиновская средняя общеобразовательная школа № 2»

Колаборантка організувала освітній процес у навчальному закладі за стандартами, програмами й планами країни-агресорки і виключно російською мовою. Вона публічно демонструвала свої симпатії та прихильність окупаційній владі, влаштовувала урочисті заходи, покликані прославляти росію. Крім того, вона забезпечила розміщення у приміщені закладу символіки окупантів, видавала та підписувала усі необхідні розпорядчі документи щодо організації навчального процесу.

Під процесуальним керівництвом Мелітопольської окружної прокуратури зловмисниці заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Найсуворіша санкція статті передбачає від десяти до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

Источник: panoptikon.org

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |