Незалежні джерела електроенергії для багатоповерхівок

30.07.2024

Незалежні джерела електроенергії для багатоповерхівок

У Запоріжжі реалізується Програма часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані ОСББ, ЖБК та управителями багатоквартирних житлових будинків м. Запоріжжя на 2024 рік.

Як повідомила начальниця відділу по роботі з ОСББ департаменту з управління ЖКГ міськради Яна Калініна, мешканці багатоповерхових будинків можуть отримати компенсацію у розмірі 80% від загальної вартості обладнання, але не більше 30 тис. грн.

- Незалежні джерела електроенергії у будинках можуть використовувати для підключення насосів для підкачування води до квартир, підключення насосів для роботи індивідуального теплового пункту, освітлення місць загального користування тощо. Ці потреби вони визначають самостійно й залежно від них обирають потужність обладнання, - зазначила Яна Калініна.

Програма часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії діє в Запоріжжі вже другий рік поспіль. За цей час програмою скористувалися понад 18 будинків. Охочим долучитися до цієї програми слід звертатися до департаменту з управління ЖКГ Запорізької міської ради.

Крім того, в Україні діє програма пільгового кредитування для ОСББ та ЖБК «Доступні кредити – 5-7-9».Тепер вони на вигідних умовах можуть придбати й встановити сонячні панелі, інвертори, системи зберігання електроенергії та інше допоміжне обладнання. За консультацією щодо отримання кредитів на вигідних умовах головам правління необхідно звертатися до банків-партнерів програми.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |