Привид нареченої, дух Гетьмана, тещин язик: містичні легенди Запоріжжя

06.10.2024

За свої понад 200 років наше місто має не лише славетну історію, а й містичні легенди. Деякі з’явились відносно нещодавно, а деякі мають глибокі історичні коріння.

До Дня міста журналісти Forpost зібрали найцікавіші з них.

Скрипалька у весільній сукні

Ця історія сталася на початку 70-х років минулого сторіччя на проспекті Соборному, 151. Молода дівчина Оксана, закохалась в байкера (тоді ще це слово не було популярним) на танцювальному вечорі в Дубовці. Його звали Михайло, проте знайомі називали. …Чоротом. Він любив вдягатись в чорні куртки та джинси а на шоломі намалював чорта. А особливо любив велику швидкість.

Напередодні весілля він на перетині проспекту та вулиці Вячеслава Зайцева потрапив в смертельну аварію…

Саме в той час наречена вдома приміряла весільну сукню.Перед дзеркалом вона в сукні грала на скрипці. Аж раптом пролунав телефонний дзвінок. Оксана побігла відповісти, адже очікувала на Михайла.

Втім на тому кінці мама її хлопця сказала:

— Оксаночко, дитинко наша. Михайло загинув…

Дівчина впала на підлогу, не проронивши ні сльози, а потім попросила близьких її не турбувати,  аби побути на самоті.

А потім взяла скрипку та почала грати сумну мелодію. Так і вийшла на балкон…

Минуло кілька років, і ця трагічна історія почала забуватись, але з того часу багато людей травневими ночами бачили в ніші на рівні п’ятого поверху цієї красивої будівлі прозору фігуру дівчини, що парила в повітрі, в довгій білій сукні з фатою зі скрипкою в руках.  Дехто навіть стверджував, що чув при цьому сумну мелодію…

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |