Повідомити про пошкоджене або знищене житло можна через «Дію»

21.10.2024

Повідомити про пошкоджене або знищене житло можна через «Дію»

Кожен мешканець Запоріжжя, чия домівка була зруйнована або пошкоджена через ворожі ракетні обстріли, може швидко та безплатно надіслати повідомлення й зафіксувати факт пошкоджень. Для цього необхідно лише встановити додаток порталу «Дія» на своєму електронному носії.

Інформаційне повідомлення подається громадянами України, які є власниками пошкодженого або знищеного нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації, з моменту введення воєнного стану Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні».

Подача інформаційного повідомлення здійснюється незалежно від місця проживання або перебування людини.

Для подання повідомлення через мобільний додаток «Дія» необхідно:

  • Зареєструватися або авторизуватися на порталі в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису чи BankID.
  • заповнити онлайн-форму та вказати: дані про об’єкт, що було пошкоджено (у разі, якщо інформація про ваш об’єкт зберігається в Державному реєстрі речових прав, її може бути завантажено автоматично. В іншому разі внесіть інформацію про об’єкт самостійно; фото та опис пошкоджень.

Повідомлення буде надіслано та зареєстровано в день його подачі без зайвої витрати часу.

Після подання повідомлення про пошкоджене або зруйноване майно людині потрібно подати заяву єВідновлення. Зробити це можна також через «Дію». Після подання заяви з людиною зв'яжеться комісія, яка розгляне заяву та прийме рішення про нарахування компенсації або видачу житлового сертифіката (для зруйнованого майна).

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |