Хотіли заробити: на запорізькому напрямку взяли в полон загарбників (ВІДЕО)

28.06.2022

Двох боєвиків так званої ДНР взяли у полон другий батальйон ССО «Азов» Київ на запорізький напрямок. Про це повідомив перший командир полку «Азов» Андрій Білецький на своїй сторінці у Telegram. Повідомляється, що у полон «воєни» потрапили, коли пішли красти броніки. Але за поворотом їх чекали азовців.

«Все за Женевською конвенцією — вмиті, вдягнені, нагодовані. Хоча заслуговують зовсім іншого. Вони хотіли заробити на війні проти українців, але «большой русский брат» кинув на гроші, кидав у бої як «м’ясо» та карав за вибірковим принципом: «Ходят все бухают, а на яму попадаю я»», — йдеться у повідомленні Білецького.

Один з полонених — уродженець Магаданській області, який в кінці 90-х переїхали з родиною в Іловайськ. 23 лютого його «мобілізували» схопивши просто на вулиці. У воєнкоматі російські офіцери запропонували контрактну службу. Йому обіцяли платити 200-210 тисяч рублів у місяць й нині полонений був певен, що через 90 днів йому нададуть відпустку. З 11 квітня розпочався контракт і він працював спочатку водієм «КАМАЗу», а потім на спостереженні в піхоті. Полонений жаліється, мовляв, не думав що його відправлять на передову й він буде бачити українських військових за кілометр й менше від себе.

«Я видел, как люди гибнут, при чем и молодые, и старые. Хотелось бы и закончить этот контракт, но говорили, что если его рассторгнуть, то по закону рф будет наказание в качестве лишение свободы», — розказує полонений з Іловайську.

Другий полонений — колишній співробітник МЧС (працював там до 2014 року). Згодом поїхав на північ заробляти на будівництві, мовляв, на 15 тисяч рублів у «ДНР» сім’ю з дітьми не прогодуєш. Після мобілізацій полонений сидів у окопі в Зеленому Гаю, бо пив. Він також додає, що хотів собі ногу зламати, щоб не воювати: «Прыгал-прыгал в окопе и не получилось, подвернул только», — пояснює полонений.

Источник: subbota.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в