До уваги операторів ринку харчових продуктів

28.03.2024

Наглядом і контролем у сфері безпечності харчових продуктів займається Держпродспоживслужба.

Державна реєстрація потужностей оператора ринку та видача експлуатаційних дозволів є одним з інструментів забезпечення простежуваності харчових продуктів з метою захисту вітчизняних споживачів, а також забезпечення іміджу України як надійного експортера на міжнародному ринку.

Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області нагадує операторам ринку про необхідність виконання вимог Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та «Про безпечність та гігієну кормів».

Відносини між органами виконавчої влади, операторами ринку харчових продуктів та споживачами регулює Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Правові та організаційні засади гарантування безпечності кормів у процесі їх виробництва, обігу та використання визначає Закон України «Про безпечність та гігієну кормів».

Обидва закони та підзаконні акти, прийняті для їх виконання, визначають обов'язок операторів ринку проходження дозвільних та процедур обліку потужностей, на яких вони здійснюють господарську діяльність.

З детальними роз’ясненнями щодо вимог вищезазначених законів можна ознайомитися у доданих матеріалах.

Крім того, ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області інформує всіх операторів ринку, які здійснюють діяльність у сфері безпечності харчових продуктів, про набрання чинності з 24 липня 2024 року нового Порядку видачі, відмови у видачі, анулювання, тимчасового припинення дії, переоформлення та поновлення дії експлуатаційного дозволу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2024 №27.

Для отримання консультацій звертайтесь до управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області за телефоном: (061)239-73-19.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в