Зрадник з Запоріжжя сподівається на обмін: подробиці

21.09.2024

Деякі громадяни України із Запорізької області, засуджені за співпрацю з російськими загарбниками та вбивцями, звернулися до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та Офісу Генпрокурора з проханням обміняти їх як військовополонених на українців, які утримуються в російських катівнях.

Серед них, житель Запоріжжя Євген Дорохін. Він у жовтні 2023 року через застосунок «Телеграм» надавав знайомому в окупованому м. Дніпрорудне інформацію щодо ракетних ударів по місту Запоріжжя та розташування військової техніки і підрозділів ЗСУ. А той передавав інформацію представнику держави-агресора.

Для законспірованої комунікації з російською спецслужбою її поплічник обрав собі оперативний псевдонім «Палестинець» та створив анонімний чат у популярному месенджері. Щоб забезпечити виконання ворожих завдань, він сформував власну групу інформаторів, до якої включив 4-х місцевих жителів, зокрема й своїх родичів.

За даними слідства, вони розвідували місця базування Сил оборони на території Запоріжжя, а також передавали геолокації житлової інфраструктури та промислових об’єктів. Для збору розвідданих інформатори обходили місцевість або виїжджали на об’єкти та здійснювали їх фото- і відеофіксацію на камери власних телефонів.

Отримані відомості вони передавали «Палестинцю», а він вже надсилав їх до фсб через «зв’язкового» одного із тимчасово окупованих міст на Запоріжжі. Під час обшуків у помешканнях затриманого резидента фсб та його поплічників вилучено вогнепальну зброю, а також комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій.

У лютому 2024 року Хортицький районний суд м. Запоріжжя засудив його за пособництво державі-агресору до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.Євген Дорохін вже шостий місяць чекає на обмін. Але росіянам ця потвора не потрібна.

Нагадаємо, у червні 2024 року в Україні запустили проект «Хочу к своим». Він реалізується Координаційним штабом за підтримки ГУР, СБУ та Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. В рамках цієї ініціативи громадяни, що були засуджені за допомогу російським силам у війні проти України, можуть заявити про своє бажання обміняти їх на полонених українців, яких утримує в полоні країна-агресор.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |