Запорізьких коней під ніж не пустять: Офіційний коментар

27.09.2024

Запорізьких коней під ніж не пустять: Офіційний коментар

У Запоріжжі з’явилася інформація, що можуть ліквідувати конезавод ту пустити під ніж тварин. Допис про це опублікувала засновниця кінного клубу «Пегас» Світлана Заставнюк.  За її словами, державне підприємство «Конярство України» видало наказ ліквідувати кінний завод у Запоріжжі.

За словами представників «Конярства», питання щодо ліквідації заводу не було. Різати коней теж не планують – їх продають.

«Відбувається скорочення поголів’я шляхом продажу. Люди у нас купують коней. Навіть думки не було коней різати чи вбивати. Коні виставлені на продаж. До речі, з минулого року зріс попит на коней серед населення. Люди купують тварин у село для приватного господарства», — розповіла Forpost начальниця виробничого відділу ДП Конярство України Леся Ткаченко.

Конярство України

Щоб продати коней, цього року на них знижено ціну. Для порівняння, замість ціни 40-50 чи 50-60 тис грн. коней продають приблизно за й 25 тис грн. З цього поповзли слухи, що це – «м’ясна» ціна на коня і тварин готують на убій.

«Нам не треба збувати коней на м’ясо. До зими ми хочемо продати молодняк. Взимку йде підвищене використання кормів, які дорожчають. При цьому ми скорочуємо поголів’я коней за таких умов, щоб не втратити статус кінного державного заводу – нижче існуючих вимог поголів’я коней не буде», — запевнила Леся Ткаченко.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |