Запоріжцям розповіли, як проходитиме святкування Великодня

02.05.2024

Запоріжцям розповіли, як проходитиме святкування Великодня

Цьогоріч християни східного обряду в Україні святкуватимуть Великдень 5 травня, на відміну від християн західного обряду – 31 березня. Через воєнний стан нічних богослужінь не буде. Містян закликають віддати перевагу онлайн-трансляціям і пам’ятати про комендантську годину з 00:00 до 05:00. Діятиме вона і в ніч Великодня.

- Маємо вже такий досвід богослужінь в обмеженнях: два роки епідемії ковіду і два роки війни. Але ще раз хочу звернутися до людей з проханням не збиралися у великій кількості біля храмів під час освячення. Якщо ви приходите до храму і бачите, що там дуже багато людей – побудьте якийсь час поблизу, не заходьте на територію храму. Так само, якщо приїжджаєте на автомобілі для освячення пасок та великодніх підношень. Не намагайтеся під’їхати якомога ближче до храму, - наголосив керуючий Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископ Фотій.

Також єпископ Фотій звернувся з проханням готувати свої великодні кошики з підношеннями заздалегідь, аби не витрачати час на тривале їх розкладання для освячення. Не класти туди алкоголь чи тютюнові вироби, а виключно продукти, від вживання яких утримувалися під час Великого посту.

На Великдень до місць проведення богослужінь та місць зібрання вірян будуть наближені екіпажі Національної поліції.

- Управління Національної поліції вже підготувало відповідні доручення та поставило конкретні завдання щодо залучення особового складу, який буде нести службу з охорони публічного порядку, а також безпеки дорожнього руху. Ми плануємо залучити 850 поліцейських, які будуть нести службу в нарядах охорони публічного порядку, безпеки дорожнього руху, слідчо-оперативних груп. Окреме завдання вже отримали вибухотехніки, Крім того, буде залучено 274 поліцейських, які будуть нести службу безпосередньо біля культових споруд – для забезпечення публічної безпеки і порядку, - наголосив начальник управління превентивної діяльності ГУ НП в Запорізькій області, полковник поліції Роман Крупеницький.

Так, поліцейські чергуватимуть біля храмів і за потреби інформуватимуть громадян про розташування найближчих укриттів і бомбосховищ. Наразі триває перевірка їх доступності й відкритості на випадок надходження сигналу «Повітряна тривога».

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |