Запоріжцям нагадують про небезпеку харчового отруєння неякісними продуктами

08.08.2023

У літній сезон залишається особливо високою небезпека отруєння неякісними продуктами харчування. Спека призводить до швидкого розмноження патогенних мікроорганізмів у продуктах та накопиченню в них токсинів. При цьому мешканці Запоріжжя часто нехтують закликами медиків та продовжують купувати продукти харчування на стихійних ринках, які часто продають просто із землі. Покупці не замислюються над якістю товару та виробником, умовами зберігання та способами транспортування його до місця реалізації. А саме такі продукти часто і є причиною кишкових захворювань, які призводять до серйозних проблем зі здоров’ям.

Як зазначають у Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб, небезпечні продукти харчування, що містять хвороботворні бактерії, віруси, паразитів або шкідливі хімічні речовини, є причиною більш як 200 різноманітних недуг — від діареї до онкологічних захворювань.

Медики нагадують, за невідкладною допомогою необхідно звертатися при наступних симптомах:

  • сильний біль або спазми в животі;
  • багаторазові рідкі випорожнення;
  • підвищення температури тіла;
  • слабкість і втома;
  • блювота кров’ю;
  • відчуття сильного серцебиття або перебоїв у роботі серця;
  • сильне зневоднення.

Кращий спосіб запобігти харчовим отруєнням – купувати якісні на ринках та в стаціонарних об’єктах торгівлі. Контролювати зберігання й приготування їжі та обов’язково мити руки перед приготуванням та прийманням їжі.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |