З 1 квітня у Запоріжжі уроки будуть проводитися навіть під час повітряних тривог

29.03.2024

З понеділка, 1 квітня, в обласному центрі школи переходять на змішану форму навчання. Виконком затвердив перелік навчальних закладів, де будуть проводитися уроки.

Усього 24 школи працюватимуть у змішаній формі навчання. Офлайн уроки будуть проходити тільки в укриттях, про це розповів під час брифінгу голова ЗОВА Іван Федоров, повідомляє «5 редакція»:

«Освітній процес буде проходити в укриттях, а не в класах. Через небезпекову ситуацію, на жаль, в Запоріжжі бувають випадки, коли спочатку є ворожий прильот, а потім лунає сирена. Це об’єктивна причина через близькість до запорізької лінії фронту.

Також бувають ситуації, коли після оголошення повітряної тривоги до хвилини є прильот. За цей час діти просто не встигнуть зібрати речі та пройти в укриття. Тому освітній процес буде проходити в укриттях. Це складне рішення. Але ми всі маємо розуміти, що безпека здобувачів освітнього процесу є пріорітетною.»

Водночас онлайн навчання проходитиме без перерви на тривоги.

«Відповідно, за безпеку дітей, які здобувають освіту у своїх квартирах, будинках відповідальність несуть батьки. За безпеку вчителів, які впроваджують цей освітній процес, несуть відповідальність керівники закладів освіти, які мають знайти безпечні місця для того, щоб освітній процес не зупинявся», — наголошує Іван Федоров.

Нагадаємо, на території запорізького ліцею №99 збудують велике підземне укриття площею близько 2-х тисяч квадратних метрів.

Источник: forpost.media

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запорожье и область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 | follow us on | читайте нас в