Як працює «Лускунчик-смакунчик» під час війни12.02.2025 ![]() Запорізьке підприємство «ЛАКОМКА-2010» продовжує працювати та підтримувати економіку країни попри виклики воєнного часу. Секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко відвідала запорізьке підприємство ТОВ «ЛАКОМКА-2010», яке виробляє продукцію під відомим брендом «Лускунчик-смакунчик». У зустрічі взяли участь керівництво та колектив підприємства, а також директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко. ТОВ «ЛАКОМКА-2010» працює на ринку Запоріжжя з 2006 року. Продукція компанії відома не лише в Запорізькій області, а й у Полтавській, Харківській, Київській та Дніпропетровській областях. Їхня головна особливість – використання лише натуральних інгредієнтів, без додавання хімічних домішок, що забезпечує високу якість продукції, хоча і скорочує термін її реалізації. Як розповіла під час зустрічі керівниця підприємства Катерина Голубова, попри складнощі воєнного часу, вони зберегли виробництво у прифронтовому Запоріжжі та продовжують працювати. З початком повномасштабного вторгнення підприємство зіткнулося з низкою серйозних викликів через війну. Одним із найгостріших питань стало постачання сировини, адже один із головних постачальників знаходився в Херсонській області. Тож зараз фахівцям підприємства доводиться щодня шукати нові канали постачання у різних регіонах України. Робота ведеться за принципом «з коліс»: сировина надходить – продукція одразу виготовляється та реалізується без створення запасів. Ще одна проблема, яка залишається на підприємстві через війну - нестача кадрів. До повномасштабного вторгнення у штаті працювали 100 людей, зараз фактично залишилося 27. Частина співробітників виїхала за кордон, а багато чоловіків стали на захист України. Попри це, «ЛАКОМКА-2010» продовжує працювати й сплачувати податки. Тільки за минулий рік, за словами керівниці, компанія перерахувала до бюджету понад 1 млн грн податку із заробітної плати, майже 2 млн грн податку на додану вартість і 250 тис. грн податку на прибуток. Високий рівень відповідальності дозволив підприємству увійти до Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства. Під час візиту гості побували на виробництві та ознайомилися з технологічним процесом. Після ретельного відбору насіння потрапляє в обжарювальні печі, де смажиться при температурі 220-225 градусів. Далі воно направляється у транспортер-охолоджувач і після цього знову проходить додатковий контроль якості. Тільки після цього обжарене та охолоджене насіння потрапляє в бункер для збирання, а далі – на конвеєр-дозатор. Вже звідти насіння йде на пакування. - Хочемо подякувати керівництву, власникам та персоналу за те, що в цих складних умовах воєнного стану, блекаутів, зменшення ринку споживачів, підприємство працює, забезпечує роботою людей. Дякуємо кожному бізнесу, як великому, так і маленькому, за те, що ви зараз в Запоріжжі. Дякуємо, кожному бізнесу, який офіційно працевлаштовує працівників, сплачує податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток, – сказала Регіна Харченко. Пані Регіна також зазначила, що у 2024 році в Запоріжжі було відкрито 1535 нових об’єктів малого бізнесу, що на 4,2% більше, ніж у 2023 році. Источник: zp.gov.ua * Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции. |
Свежие новости
Пресс-релизы
|
Комментарии:
нет комментариев