Влітку у Запоріжжі працюють гуртки для дітей

25.06.2024

Влітку у Запоріжжі працюють гуртки для дітей

У Запоріжжі функціонують 13 закладів позашкільної освіти та 3 відокремлених підрозділи на базі закладів загальної середньої освіти. Заняття в гуртках не припиняються і в літній період, тож маленькі запоріжці можуть обрати собі заняття до душі. Наприклад – зайнятися спортом, малювати картини, створювати чи розписувати одяг, танцювати чи програмувати.

Так, у «Комунарському районному центрі молоді та школярів» цього року гуртки відвідують понад 2000 дітей. Вік вихованців різний, адже у закладі приймають дітей від 4 і до 21 року. Найбільше – підлітків 10-12 років та дошкільнят.

- Ми можемо запропонувати багато гуртків. Майже кожен напрям позашкільної освіти представлений у нашому закладі. Це гуртки декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтва, фізкультурно-спортивного напрямків, робототехніки, гуманітарного, науково-технічного, дослідно-експериментального профілю тощо. Значним попитом користуються спортивні секції, робототехніка, хореографія, науково-технічний напрям, - розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи закладу позашкільної освіти «Комунарський районний центр молоді та школярів» Запорізької міської ради Лариса Буйниченко.

Зараз у центрі молоді і школярів проходить літня школа. Зокрема вихованці гуртка «Школа дизайну» готують індивідуальні проєкти в рамках «Літньої школи МАН». Учні знайомляться з наукою - які існують методі дослідження і як їх проводити. Також створюють власні проєкти і презентують їх.

- Займаюсь уже 3 роки, тут я знайшла нових друзів. Зараз ми проходимо літню практику. Тема у кожного різна. Я для себе обрала створення намиста зі старих прикрас як вид апсайклінгу. У минулі роки я розписувала одяг та малювала картину з пластиліну, - поділилась вихованка гуртка «Школа дизайну» Ганна Федорів,

Загалом у закладах позашкільної освіти займаються майже 16 тисяч дітей. У кожному районі зберігається принцип територіальної доступності – у закладів є структурні підрозділи, які функціонують як на базах так званих «клубів школярів», так і на базах закладів загальної середньої освіти.

- Позашкільна освіта на сьогодні вирішує дійсно унікальні задачі – допомагає розвивати творчі здібності, лідерські якості, допомагає в самореалізації та професійній орієнтації. Крім того, в нинішніх умовах позашкілля дає дітям соціалізацію та психоемоційний комфрот, - підкреслила начальниця управління позашкільної освіти, виховної роботи та національно-патріотичного виховання департаменту освіти і науки міськради Клара Голдобіна.

Для того, аби розпочати заняття за обраним напрямом, необхідно написати відповідну заяву. Заняття проводять безкоштовно. З Інформацією про районні заклади позашкільної освіти можна ознайомитись на сайті департаменту освіти і науки міської ради за посиланням.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |