Виплата допомоги власникам зруйнованого житла триває

09.05.2024

Виплата допомоги власникам зруйнованого житла триває

У Запоріжжі діє міська Програма надання фінансової підтримки містянам, житло яких було зруйноване або стало непридатним до проживання внаслідок обстрілів, спричинених військовою агресією росії.

Відповідно до міської програми власники, співвласники або наймачі такого житла мають змогу отримувати щомісячну фінансову допомогу з міського бюджету в розмірі 10 тис. грн. Для цього людині необхідно звернутися до Центру надання адміністративних послуг чи його територіальних підрозділів. На сьогодні через ЦНАПи, у рамках дії програми, подано та опрацьовано вже 460 заяв від власників зруйнованого житла.

- Програма розроблена і діє протягом 4 років та не обмежує строки подачі заяв. У будь-який час особа може звернутися для надання цієї фінансової допомоги. Для цього людина має повідомити про факт знищення свого майна, додаючи в обов’язковому порядку комісійний акт. Цей акт складається міською комісією, а у висновку визначається, що житло або зруйноване, або стало непридатним для проживання. Навіть якщо це звернення буде подане через рік після події, власник має можливість отримувати по 10 тис. грн або пропорційно своїй частці власності за всі попередні місяці саме з тієї дати, коли житло зазнало ушкоджень, - зазначила директорка департаменту адміністративних послуг Запорізької міської ради Наталя Мила.

Нагадаємо, Центральний ЦНАП та його територіальні підрозділи продовжують працювати у звичайному режимі та надавати послуги різного характеру. Зараз перелік послуг налічує 286 видів, але найближчим часом має збільшиться до 302. Зокрема, це послуги у сфері архітектури та містобудування, реєстрації місця проживання, реєстрації речових прав на нерухоме майно, реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців. Крім того, фахівці ЦНАПів також приймають заяви від власників житлових приміщень, які прихистили переселенців під час воєнного стану. Повний перелік послуг дивіться тут.

Прийом громадян у ЦНАПах здійснюється за попереднім записом на офіційному сайті за посиланням, чат-бот Viber чи особисто у територіальному підрозділі ЦНАПу. Консультацію можна отримати на рецепції установи чи за єдиним мобільним номером телефону: (067) 280-75-05.

З графіком роботи та адресами територіальних підрозділів ЦНАПів можна ознайомитися за посиланням.

Источник: zp.gov.ua

* Редакция сайта не несет ответственности за содержание материалов. Мнение авторов может не совпадать с мнением редакции.
 
Добавить комментарий
Имя
Сообщение

Комментарии:

нет комментариев
Свежие новости
Пресс-релизы
Запоріжжя та область | Новости Запорожья и области RSS 2.0 |